Diómorzsa
125 g finomliszt, 75 g kristálycukor, 50 g dió, 3 g sütőpor, 10 g vaj, 1 tojás, 1 tojásfehérje, 1 g őrölt fahéj, 1 g só
Fehércsokoládé-hab
100 g fehér csokoládé, 1 tojássárgája, 20 g kristálycukor, fél rúd vanília, 30 g tejszín (30%-os), 3 g zselatin, 250 g tejszín (30%-os)
Tejcsokoládéhab
100 g tejcsokoládé (53%-os), 1 tojássárgája, 20 g kristálycukor, fél rúd vanília, 30 g tejszín (30%-os), 3 g zselatin, 250 g tejszín (30%-os)
Gyümölcsréteg
20 g gránátalma, 20 g passiógyümölcs, 20 g ribizli, 20 g datolyaszilva, 20 g kumquat (narancsféle), 20 g áfonya, 20 g fekete szeder, 1 lime, 50 g barna cukor, 1 dl ásványvíz, 2 szem szegfűszeg, 2 szál kakukkfű
A diós tésztát tepsiben, 1 cm vastagságúra nyújtva 12-15 percig sütjük 180°C-on, majd miután kihűlt, morzsásra törjük, és 80°C-os sütőben 20-25 percig szikkasztjuk. A csokoládéhabokhoz habüstben, vízgőz fölött a csokoládét a tojássárgájával, cukorral, vaníliával és a kisebb rész tejszínnel, valamint a beáztatott és kinyomkodott zselatinnal felfőzzük, majd átszűrve lehűtjük, és hozzákeverjük a nagyobb rész habbá vert tejszínt. A gyümölcsökhöz a lime héjából, levéből, cukorral és kevés szénsavmentes ásványvízzel szirupot főzünk, melyben a tépkedett kakukkfűvel és a szegfűszeggel a gyümölcsöket megforgatjuk. Tálaláskor a krémeket rétegezve poharakba töltjük, morzsával és gyümölcsökkel halmozzuk.
TIPP
A kakukkfű mentával, bazsalikommal, illetve más fűszerekkel is pótolható, de akár el is hagyható.
SZÖVEG: SALAMON CSABA FOTÓ: MARTON BÁLINT, RECEPT: FRIDECZKY ANDRÁS,
Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.
otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva
Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás Játékszabályzat