A forralt bor a hideg novemberi napok, valamint az adventi időszak és a karácsony legnépszerűbb itala, szinte nincs olyan, aki ne szeretné. Bár a boltban manapság már kapható előre ízesített és palackozott formában, amit csak meg kell melegíteni, a forralt bor sokkal finomabb, ha házilag készítjük. Különösen igaz ez akkor, ha a fűszerkeverék is a saját konyhánkban készült. Ezúttal utóbbihoz hoztunk egy kiváló receptet!
Az első lépés a narancsszeletelés, ügyelj rá, hogy a szeletek ne legyenek nagyon vastagok. Ezután egy hámozó segítségével távolíts el a citromról két csík héjat, ezeket aprítsd fel kisebb csíkokra. Melegítsd elő a sütőt 80 fokra, közben pedig helyezd a narancskarikákat és a citromhéjat a fémrácsos tálcára, amit pedig tegyél a sütőpapírral bélelt tepsibe. Tedd a tepsit a sütőbe és 80 fokon szárítsd a héjakat 4-6 órán keresztül. Vedd ki őket még azelőtt, hogy megbarnulnának. Szárítás után hagyd kihűlni a héjakat, ezután egy üvegedényben keverd össze őket a recept többi hozzávalójával.
2024. november 21. 14:00
Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.
otthon.hu © 2025 – minden jog fenntartva
Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás Játékszabályzat