hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

hirdetés

Otthon ünnepi díszben

A természet kincsei, az ásványok és ragyogó fémek ihlették Gréta és Tamás székesfehérvári otthonát, ahol az időtálló elegancia csodásan talál egymásra egy csipetnyi izgalmas modernséggel. Földi paradicsomuk az ünnepekkor is ragyog.

Hosszú távra tervezett Gréta és Tamás, amikor két évvel ezelőtt belevágtak új otthonuk építésébe. A telek adottságai tökéletesek voltak, és a környék szépsége is magával ragadta a párt. „A kiszemelt parcellától csupán egy kőhajításnyira kis tó található, ahová akár mindennap kisétálhatunk, és gyönyörködhetünk a hullámok fodrozódásában vagy a hajladozó nádban – meséli Gréta, akit a természet szeretete vezetett arra, hogy a házat körülölelő hatalmas kertet is kicsinosítsa, ahol cicájuk, Herkules kedvére bóklászhat.


Galériához klikk a képre!

Otthonuk szíve egyértelműen a konyha, amelynek kiemelt rangját a szinteltolás is hangsúlyozza. Az étkezőtől elválasztó, azzal mégis összekapcsoló fal bárpultként is szolgál, így fontos volt, hogy ez a közös tér kényelmes és világos legyen. Gréta szerette volna, ha a helyiség közvetlen kertkapcsolattal rendelkezik, hogy a sűrűn előforduló vendégségek alkalmával könnyű legyen a teraszon tálalni.

_MG_6631_OK.jpg

Az egy légtérben lévő nappali és étkező a megemelt konyhával olyan egységet képez, amelyben a különböző funkciók egy-egy kis harmonikus szigetet alkotnak. Így a csendes hétköznapokon, amikor Gréta egyik kedvenc időtöltésének, a főzésnek hódol, Tamás pedig kényelmesen olvasgat a kanapén, a pár együtt van, mégis mindenki elmélyedhet a saját kedvtelésében.


Galériához klikk a képre!

Az építkezés legnagyobb meglepetését az okozta, hogy több enteriőrtervező is visszaadta a megbízást amiatt, hogy a dobogóra emelt konyhával és a lakás tagolásával nem boldogulnak. Gampel Szilvia volt az, akivel Tamásék megtalálták a közös hangot. „Szilvi ebben az elrendezésben nem a nehézséget, hanem éppen ellenkezőleg, a lehetőséget látta meg. Az ő ötlete volt a bárpult kialakítása, amit mi is és a vendégeink is imádnak.”

Panorama1_OK.jpg

Gréta és Tamás semmit nem hoztak magukkal korábbi lakásukból, mert elhatározták, hogy új otthonukat egységes stílusban alakítják ki. Hosszú távú elképzeléseiknek a minőségi, egyedileg gyártott bútorok feleltek meg leginkább, így néhány kiszemelt kedvenctől eltekintve a nagyobb darabok Szilvi segítségével készültek el. Alapvetően meleg földszíneket és az ásványok csillogó világát szerették volna viszontlátni az otthonukban, így ennek megfelelően közösen választották ki a burkolatokat és a kiegészítőket. Ennek az átgondoltságnak köszönhető az a harmónia, ami az év minden napján érződik a házban.

Szöveg: Hoffmann Nóra Fotó: Téglássy Zsuzsa Styling: Horváth Vera

CÍMKÉK: karácsony ünnephirdetés

Legnépszerűbb témák
Stílusos otthonok
Cementgyárból luxusotthont varázsolt az építész
Egy építész fantáziát látott egy elhagyott cementgyár épületében és közel 4 évtized alatt luxusotthont varázsolt belőle.

Stílusos otthonok
7 csodaszép enteriőrfotó: el sem hinnéd, hogy ezek mind lakókocsik
Lakókocsik felújításával, otthonná alakításával foglalkozik Trina Sholin és férje.

Stílusos otthonok
Bájos eklektika: egy fast fashiont nélkülöző otthon
Első saját otthonát teremtette meg Vanda és Roland egy régi polgári lakás falai között: a látványosan átalakított terekkel és az egyedi, egyben ...

EZT IS Ajánljuk
Inspiráció
Teríték ötletek húsvétra
A húsvét egyik fénypontja a közös reggeli. Add meg a módját, szerezz inspirációt hozzá nálunk. 

Receptek
Tojáskrém füstölt sonkával és zöldkoszorúval
Amikor a negyvennapos böjtöt követően húst veszünk magunkhoz, vagyis húsvétkor biztosan kerül az asztalra sonka és tojás. 

Karácsony
Edények az ünnepre
Az ünnepi vacsora még hangulatosabb lesz, ha a terítésnél is odafigyelsz az apró részletekre. 
Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek