A konyhában érzi igazán jól magát
Véletlenszerűen indult az eredetileg közgazdász végzettségű Adrienn kulináris karrierje. Los Angelesben, ahová férje munkája miatt költöztek, egy este, a vacsorát kevergetve érte a felismerés: a lisztporos konyhában érzi leginkább jól magát. Arra már a híres főzőiskola, a New School of Cookingban töltött idő alatt jött rá, hogy még jobban élvezi a munkát, ha azzal másoknak örömet szerez. „Művészcsaládból jövök, és talán innen ered, hogy mindig is exhibicionista voltam: fontos, hogy valamiképpen kifejezzem magam a világnak. Az én eszközöm a gasztronómia, amivel nemcsak étel-, de életszeretetet is közvetítek.”
Ez a filozófia nemcsak Adri műsoraiban mutatkozik meg, hiszen otthon a két kisfiát, férjét és a nagyszülőket is csodás fogásokkal boldogítja, ha van rá ideje – igaz, a klasszikus háziasszonyi szerepbe nála az is belefér, hogy egy tál diós-meggyes müzlivel egy fotelbe kucorodjon, vagy néhanapján étterembe menjen a családjával. „Hétvégente alig várom, hogy azt főzzek, amit csak megkívánok. Imádom a magyaros, kicsit zsíros ételeket, például a töltött paprikát.”
Praktikus konyhasziget
Hagyományos kedvencei és a trendeket követő menük elkészítéséhez otthoni és a műsoraiban főszerepet játszó konyhájában is minden feltétel adott. Ez utóbbit második otthonaként szereti, ahol praktikus elektromos kis- és nagygépek, zárt és lebegőpolcos tárolók, valamint hatalmas munkafelületek segítik a munkát.
„A konyhasziget a kedvencem, ami nemcsak extra pultot jelent, hanem valódi bútorként egy közösségi, családi szigetet, és kijelöli a konyha határait is” – mutatta be Adri a jól körbejárható darabot. A sziget fontos folyamatok szereplője, mivel a hozzávalók előkészítését követően itt történik maga a főzés. Ám nem csak a klasszikus munkaháromszög kialakítása valósult meg itt: otthonos, a főzés szeretetéről árulkodó stílust sikerült a helyiségbe varázsolni, amelyet erősítenek a természetet a konyhába csalogató növények, a rusztikus kiegészítők és a natúr-bohém színpárosítás is.
Élő konyha
Az Adri által elrakott színes befőttek, lekvárok szépen kiemelik a fehér lambéria és üzenőfal kontrasztját. Az élő növényfalat kezdetben több száz fűszernövény borította. Ma a kevésbé kényes, hosszabb életű páfrányok vízellátásáért beépített öntözőrendszer felel.
Fotók: Kövesdi Réka
Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.
otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva
Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás Játékszabályzat