Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

Felújított, romantikus kastély a Mátrában

Hangulatos családi nyaralót varázsoltak Veronikáék egy Mátra-beli kastélyból. Az erdővel, mezővel körülvett romantikus épület tavasztól önfeledt gyerekzsivajtól hangos.

Mesebeli nyári lak

Mintha egy mesébe cseppentek volna Veronikáék, amikor nyári lakot keresgéltek. Már éppen indultak haza egyik felfedezőútjukból, amikor a Hatvanhoz közeli, a Mátra lábánál álló falu végén meglátták a klinkertéglás kis kastély tornyát, és elindultak - szó szerint - toronyiránt. A természetvédelmi terület határán fekvő birtok kerítésén belesve a szívük azt súgta, megérkeztek. „Kiderült, hogy hamarosan eladósorba kerül a ház” – mesélte Veronika az OTTHON magazinnak a nagy rátalálásról. „Tulipánmintás égtájjelzője szerint 1914-ben építtették, mégpedig egy bányaigazgató fiának az esküvőjére. Viharos múltja során többször cserélt gazdát, megsérült, de a legtöbb irat sajnos elveszett.”

kastely1.jpg

Teljes körű felújítás

Bár az épület további sorsát homály fedi, tisztelettel végezték el a teljes körű felújítást, és szép lassan elkezdték gyűjteni az ódon falak közé illő antik, klasszikus stílusú bútorokat, kiegészítőket. A fűtéskorszerűsítés mellett újragyártatták a fa nyílászárókat, kicserélték a rossz állapotú burkolatokat, újjáépítették a csodás kovácsoltvas korlátos teraszt, de a földszinti enteriőrök kialakításán alig változtattak.

A napsütötte verandából tágas étkezőt varázsoltak, amelyet jó időben összenyitnak a terasszal és a kerttel, így csodás, világos közösségi teret nyernek. A nappali mellett három háló- és két fürdőszoba is csatlakozik az alsó terekhez, míg a tetőtér-beépítéssel – a gyerekek és saját barátaikra gondolva – sikerült kialakítaniuk vendéghálókat és -fürdőket is. Minden helyiségre jellemző a természetközeliség: a méretes, rendhagyóan aszimmetrikusan tagolt ablaktáblák mindenhová beengedik a fényt, kiemelve a hófehér stukkók és a régi családi fotók szépségét.

kastely2.jpg

Az egész család elfér

„A családunk szétszéledve él a világban. Három gyerekünk és sok unokatestvérük van, ezért szerettünk volna egy nyaralót, ahol mindannyian elférünk. Korábban a konyhakert mellett állatokat is tartottunk, lekvárt főztünk, sok gyümölcsszüretet megéltünk” – mesélte Veronika az idilli környezetről, ahol a gyerekek szabadon játszhatnak, és álmodozhatnak a fűben úgy, hogy csak az ebédre hívó csengő hangjára kell visszatérniük a házba.

A kertet egy, a kertművészetéről híres Angliában végzett kertépítő tervezte, tájjellegű növényzettel, és még egy bájos farönk épületet is sikerült belekomponálni a tájba, ami tárolóként szolgál. Esténként, a kertben borozgatva boldogan gondolnak arra, hogy saját, mesebeli kastélyukban élhetnek, amely minden tavasszal újra várja őket.


Galériához klikk a képre!

Szöveg: Molnár Éva, styling: Horváth Vera, fotók: F. Tóth Gábor
hirdetés

Legnépszerűbb témák
Hírek
Kézműves bútorok Olaszországból
A Made in Italy eredetiséget garantáló, kifinomult olasz kézműves bútorok Észak-Olaszországból.

Stílusos otthonok
Pasztell színek és nőies energiák egy mesés debreceni otthonban
Az örök tavasz birodalmába érkeztünk Andiék boltívekkel, pasztell és cukorkaszínekkel, finom formájú bútorokkal berendezett otthonának küszöbét ...

Hírek
Toszkán kézműves textil: kifinomult elegancia, kiváló minőség
Busatti, egy nyolcgenerációs toszkán kézműves textilvállalat, amely mára a kifinomult elegancia és a kiváló minőség szinonimájává vált, ...

EZT IS Ajánljuk
Praktikus ötletek
Lindab tetővel vagy tetőfelújítással biztonságban
A Lindab tetők és kiegészítői gazdaságosan gondoskodnak a ház és a lakók tökéletes védelméről.

Inspiráló helyiségek
Mesébe illő újjászületés egy belvárosi lakásban
Minden úgy történt, ahogy a mesében. Mély álomba merülve tíz évig elhagyatva pihentek a falak, aztán egyszer csak megjelent egy fiatal lány és egy ...

Inspiráló helyiségek
Virágoznak a rózsák az Esterházy-kastély kertjében
Gyönyörű látvány nyújt a fertődi Esterházy-kastély rózsakertje és parkja.
Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek