Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

A boldogsághoz vezető út tolóajtón keresztül vezet

Otthonunk tervezésénél elsődleges szempont, hogy hatalmas üvegfelületeken keresztül a természet minél inkább jelen legyen az életünkben. Erre mutatunk hazai példákat, ahol az építtetői álmok megvalósításában az egyedi kialakítású nyílászárók kaptak főszerepet.

Személyre szabott kialakítások

Ha olyan szerencsések vagyunk, hogy a dombok, hegyek látványa mellett a kertünk is üde zöldben pompázik, érdemes legalább az egyik homlokzatot teljesen megnyitni. Ehhez a hatalmas emelő-toló ajtó és a felette a tető kialakítását követő fix üvegezés kényelmes és látványos megoldást jelent.

BJP_5229_kicsi.jpg

Költséges megoldás, de komfortérzetünket nagyban fokozza, ha a napsütés vagy az eső elől elbújhatunk – a fedett terasz tökéletes védelmet nyújt.

k03.jpg

Minimalista stílusban is az óriási üvegfelületek dominálnak. Ezek gyártása és kivitelezése komoly szakértelmet kíván, hiszen a statikai elvárások mellett a szigorodó energetikai követelményeknek is meg kell felelniük. Hogy milyen méretekben gondolkodhatunk egy nagyobb terasz kialakításnál? Ennek is megvannak az ökölszabályai.

Ötletes kialakítások

Ne essünk kétségbe, ha nincsenek óriási tereink! Kisebb felületekkel is lenyűgöző látványt teremthetünk, ha például a nappali és a konyha közé falak helyett üvegsarkot ékelünk be.   

konyhabol.jpg

Ezzel a kialakítással a konyhából a nappalin át egészen a kertre látunk ki. Ne feledjük, itt már nagyon fontos, hogy az üvegek három rétegűek és kiváló hőszigetelőek legyenek, különben nem fogunk szeretni az üveg közelében üldögélni! Nem utolsó szempont az sem, hogy az üvegfelületeknek köszönhetően természetes fényben dolgozhatunk, főzhetünk, tölthetjük az időnket.

Tervezéssel költséghatékonyabban

Egy energiatudatos háztartásnál a nap energiájának és fényének legjobb felhasználásával sokat tehetünk azért, hogy ne csak jól érezzük magunkat otthon, de emellett a költségeinket is csökkentsük. Egyfelől fontos a nyílászárókat főként déli, illetve nyugati irányba tájolni, másfelől pedig alaposan végig kell gondolnunk, hová és mekkora üvegfelületeket tervezünk, mert az ablaknyílás mérete mellett az árnyékoló helyének az előkészítése később nem vagy csak pótköltségek árán módosítható. Az emelő-toló ajtók mellett ne felejtkezzünk meg a klasszikus teraszajtóról sem, aminek akár mindkét szárnya nyitható, így teljesen ki tudjuk nyitni a rendelkezésre álló nyílást.

BJP_5469.png

Felújítás után

Akár egy lakásban is teremthetünk magunknak zöld oázist. Ha az erkélyünkre egy tolóajtót teszünk, máris összemostuk a kint és bent határait. A nappali falára kerülő zöld fallal télen-nyáron a természet varázsolhatjuk otthonunkba.

Megkönnyítjük a döntést

Ha önnek is megtetszettek a fentiekben bemutatott tolóajtók, üvegsarok megoldások, látogasson el az Internorm központi bemutatótermébe, ahol személyre szabott tanácsadás keretében segítünk kiválasztani az igényeinek leginkább megfelelőt!

www.internorm.hu

fotók: internorm

CÍMKÉK:


hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Inspiráció
Erdei kincsek
Mesebeli kunyhóban érezheted magad akár a betondzsungel közepén is, ha színes bogyókkal, gallyakkal, mohákkal és kéregdarabokkal ...

Dekor
Mindentudó minikonyha
Helytakarékos, ugyanakkor praktikusan használható a jövő konyhája, amire a tervező szerint egyre nagyobb szükség van.

Világítás
Trendi lámpaburák cipőfűzőből
Otthon is elkészíthető, egyszerű módszer, amihez csak néhány alapanyag, viszont annál több stílusérzék sükséges.

Dekor
Felfújható kád aprócska fürdőszobákba
Helytakarékos megoldás után kutatva találta föl három designer a felfújható kádat, ami a legkisebb fürdőszobák megmentője lehet.

Gyerekszoba
Gyerekszoba, nem csak kicsiknek
A Van Staeyen Interieur bebizonyítja, hogy mindössze némi faanyag, festék és egy kis képzelőerő kell ahhoz, hogy igazán varázslatos gyerekszobát ...

Tárolás
Fatális, avagy a kiegészítők is lehetnek fából
Vannak, akik egyenesen az élet szimbólumaként tekintenek a fára. Az biztos, hogy van valami elemi erő abban, ha körbevesszük magunkat vele, hiszen a ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek