Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

Így tedd stílusosabbá és hangulatosabbá hálószobádat

A hálószoba fontos része az otthonunknak, az a helyiség, amelytől a feltöltődést, pihenést várjuk. Ehhez azonban oda kell figyelnünk a berendezésre is. Ha ez nem megfelelő, akkor ne csodálkozzunk, hogy reggelente fáradtan, feszülten ébredünk.

Nyugalmat árasztó falak

A merész színek helyett válassz inkább olyanokat, amelyek nyugalmat sugároznak. A hálószoba az a hely, ahol igazán kipihenhetjük magunkat. Ehhez azonban tennünk is kell, a legjobb, ha kedvenc színeid kissé visszafogottabb árnyalatait választod, ha például kedveled a lilát, ne a padlizsánt válaszd, hanem a levendulát.

Egyszerűség

A hálószobát nem kell túlcicomázni, minél egyszerűbb a berendezés, annál jobb. Legyen elég tér a különböző bútordarabok között, az ágyon, az éjjeliszekrényen, egy kis asztalkán és széken kívül másra nem nagyon van szükség ebben a helyiségben. A dekoráció is legyen visszafogott, esetleg egy műalkotás a falra, egy családi fotó az asztalra és egy váza virágokkal vagy szobanövény tökéletesen elég.

haloszoba1.jpg

Fontos a mennyezet színe is

Ne feledkezz meg a mennyezetről sem, ez a helyiség ötödik fala. Bár belépve a helyiségbe lehet, nem figyelsz rá, az ágyban fekve azt látod. Érdemes egy kicsit világosabbra festened a többi falhoz képest, de akár tapétát vagy stencilt is használhatsz hozzá. Cél, hogy biztonságérzetet és intim hangulatot teremtsen.

Hangulatvilágítás

A világításnak is nagyon fontos szerepe van abban, hogy a hálószobánk melegséget árasszon. Az egész helyiséget megvilágító lámpa mellett gondoskodj kisebb fényforrásokról is. Egy olvasólámpára mindenképp szükség van, sokkal hangulatosabb este úgy olvasni az ágyban, hogy csak az van felkapcsolva.

haloszoba2.jpg

Távolítsd el a műszaki dolgokat

Hogy az este és az éjszaka valóban pihentető legyen a hálószobában, az olyan műszaki eszközöket, mint például a számítógép, az okostelefon vagy a televízió, mindenképp hanyagold és ezeket inkább más helységekbe tedd.

Puha textilek

A hálószoba kényelméhez hozzátartoznak a különböző textilanyagok. Az ágyneműért, ágytakaróért érdemes egy kicsit többet kiadnod, ezek ugyanis meghatározó elemei a helyiségnek. Emellett ne feledkezz meg a hangulatos sötétítőfüggönyről, drapériáról sem.

white-bed-comforter-during-daytimne-90317.jpg

Forrás: TheSpruce.com
hirdetés

Legnépszerűbb témák
Inspiráló helyiségek
Variációk konyhára: hat mesés enteriőrt mutatunk
A konyha a lakás egyik központi helyisége. Nagyon fontos, hogy úgy rendezzük be, hogy minden igényünknek megfeleljen: legyen megfelelően gépesítve, ...

Inspiráló helyiségek
5 mérgező szobanövény, amit rejts el a kutya, macska elől
Szobanövény vásárlásakor több szempontot is figyelembe kell venni, többek között azt, mennyire szereti a napfényt és hogy bírja a szárazságot. ...

Dekor
Lakókocsiból igazi otthon: nézd meg, hogyan néz ki a felújítás után
Egy átalakított lakókocsiban éli mindennapjait Julia Dreds és párja. Megmutatjuk, hogyan néz ki otthonuk.

EZT IS Ajánljuk
Dekor
Újdonság a szövött fürdőkád
Nem csak formai bravúr: első pillantásra olyan hatást kelt, mintha szövött anyagból készült volna a modern, szabadon álló fürdőkád.

Inspiráló helyiségek
Valóra vált vágyak
Ha szerkezetkész lakást vásárolunk, szinte tiszta lappal indulunk. Csupán a kereteket kapjuk meg, de hogy happy end lesz vagy inkább dráma, ránk van ...

Dekor
Ággyá alakítható pad
Pihentető, megnyugtató még a látványa is annak a kifinomult padnak, amihez védőernyők is tartoznak, és ami egy matrac segítségével ággyá alakul ...
Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek