hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Fiatalos lendület

Sok-sok egyedi ötlet egy praktikus és vidám belvárosi otthonban, mely mindössze huszonhét négyzetméteres. 

Amikor Noémi megvásárolta ezt a hangulatos, több mint száz éve épült házban lévő kis udvari lakást, egyetlen cél lebegett a szeme előtt: olyan letisztult, időtálló stílusú otthon kialakítása, amely tágasnak hat, és amelyben az okos helykihasználásnak és térszervezésnek köszönhetően mindennek megvan a helye.

7H3A6234_OK.jpg

Az eredetileg több kicsi helyiségre osztott térben egymást érték a belső ajtók, a használhatatlan zugok, ezért a szellősebb, átlátható tér érdekében az eredeti válaszfalakat lebontották. Mivel a lakásban sem fűtés, sem fürdőszoba nem volt, nulláról kezdhették a tervezést, így adódott az ötlet, hogy a fürdőt a szobában alakítsák ki. Az optimális helyet a konyhával közös falon találták meg, mert ott a lichthof, így könnyű volt megoldani a természetes szellőzést. A kis helyiség végében elhelyezett zuhanyfülke kijelölte a kézmosó és a vécé elhelyezéséhez is megfelelő méretet, a teret pedig optikai trükkökkel tették látszólag nagyobbá.


Galériához klikk a képre!

Felmerült a galéria ötlete, ám a 3,6 méteres belmagasság miatt az nem lett volna teljes értékű tér, a fürdőszoba fölött viszont épp elfért egy vendégágyként tökéletesen használható alvógaléria. Hogy a magasba ne nyaktörő létrán kelljen felmászni, és hogy a lépcső ne csökkentse az értékes alapterületet, Noémi kényelmes és praktikus megoldással állt elő: a lépcső alját beépített szekrényekkel hasznosította, sőt a fokok maguk is fiókokként szolgálnak. Amatőr lakberendezőként tisztában volt vele, hogy az egyedi bútorok sarokköve a precíz kivitelezés, ezért egy megbízható asztalosmestert kért fel a szekrény-lépcsősor legyártására.

7H3A6293_OK.jpg

Korábban Noémi, bár még nem volt hová tennie, egy internetes árverésen beleszeretett egy fém konyhabútorba, amelyet itt tökéletesen el tudott helyezni a bejárattal szemben kialakított konyhában. Domináns fémszíne meghatározta az egész lakás színvilágát: ehhez keresett járólapot, ezüst színe köszön vissza az ágytámla mögötti falon, és ehhez válogatta a kék és türkiz kiegészítőket. Sőt, festőművész édesanyja, Moritz Lívia kifejezetten a lakásba készített egy nagy méretű, a türkiz árnyalataira hangolt, Monet-stílusú képet. Azért, hogy a világos, tágas összhatás érdekében használt sok fehér felülettel együtt a végeredmény ne legyen rideg, Noémi néhány meleg színű textíliáról és apróbb színes kiegészítőről is gondoskodott, a felcsiszolt és megmentett eredeti tölgyfa parketta pedig tovább növeli a barátságos hangulatot ebben az aprócska, fiatalos otthonban.

7H3A6351_OK.jpg

Szöveg: Serfőző Melinda Fotó: F. Tóth Gábor Styling: Horváth Vera
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Stílusos otthonok
Idilli családi ház
A budapesti agglomerációban, édeni környezetben áll ez a modern családi ház. Intelligens és szinte egybeolvad a természettel. 

Hírek
Újranyitja első szállodáját Budapesten is a Danubius Hotels
A Danubius Hotels június közepén újra megnyitja a Danubius Hotel Helia kapuit, így a szállodalánc már Budapesten is fogadja vendégeit.

Kislakás
Elegáns kislakás
Egy operabarátnak maga a mennyország, ha az Operaház közelében lehet lakása. Ha pedig az aprócska otthon az eleganciában is jeleskedik, a vastaps ...

Inspiráló helyiségek
Kislakás fényárban
A természetes fény az egyik legnagyobb értéke egy lakásnak. Ezt azonban mindig lehet és érdemes tovább fokozni, még akkor is, ha megfelelő méretűek ...

Inspiráló helyiségek
Mesébe illő újjászületés egy belvárosi lakásban
Minden úgy történt, ahogy a mesében. Mély álomba merülve tíz évig elhagyatva pihentek a falak, aztán egyszer csak megjelent egy fiatal lány és egy ...

Inspiráló helyiségek
Elegáns otthon olasz módra
A régi és az új tökéletes harmóniája jellemzi Vincenzo Andrássy úti otthonát, amelyben az olasz design találkozik a budapesti nagypolgári lakás ...Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek