A dobozokban kisebb adag ételeket is előkészíthetsz másnapra, így folyamatosan irányítás alatt tarthatod az elfogyasztott ételek mennyiségét. A Bonami szakértőinek tippjei következnek.
Uzsonnás dobozok
Válaszd ki az ideális dobozt, attól függően, hogy milyen élelmiszereket viszel leggyakrabban a munkahelyre vagy az iskolába. Az egyik doboz tökéletes a joghurthoz és müzlihez, a másik pedig egy salátához. Ne felejtsd el a termoszt sem, ami jól fog jönni a hideg téli napokon.
Élelmiszertárolók
Hogyan válaszd ki az ideális tárolókat? Az alap egy kiváló minőségű, tökéletesen zárható fedél, amely megvédi az ételeket a nedvességtől és a nem kívánatos kártevőktől. És milyen anyagot és formát válassz? Téglalap alakú ételtárolókkal jobban kihasználhatod a fiókban lévő helyet. A kerek formájú dobozok jól néznek ki egy nyitott polcon. A műanyag viszont kétségtelenül könnyebb, mint az üveg és nem kell aggódnod a szilánkok miatt se. Ideális kisgyermekes családok számára.
Tartsd frissen az ételeket vákuumozással!
Próbálsz környezettudatosan élni, de időnként mégis ki kell dobnod a megromlott készételeket, és a hűtő mélyére csúszott zöldségeket? Akkor különösen tetszeni fog az a nagyszerű megoldás, amivel tovább frissen tarthatók az ételek. Tipp: fedezd fel az otthoni étel vákuumozásban rejlő lehetőségeket a Zwilling márka termékeivel.
Mi kell a vákuumozáshoz?
Az otthoni vákuumozás alapdarabja az újratölthető elektromos vákuumpumpa, amely mindössze 300 g súlyú. Könnyen kezelhető, csendes és használatához nincs szükség semmilyen elektronikus vezetékre. A szivattyú automatikusan kikapcsol, ha eléri a megfelelő vákuum állapotot. Tetszőleges számú, változatos méretű üveg- vagy műanyagdobozt és zacskót vásárolhatsz hozzá, a saját és családod igényeinek megfelelően.
Mik a vákuumozás előnyei?
Akár 5x tovább tárolhatod az ételeket. Ennek köszönhetően nem kell olyan gyakran bevásárolnod, így rengeteg időt takaríthatsz meg. Megőrzi az ételek friss illatát és ízét, így senki sem mondja meg, hogy néhány nappal ezelőtt készült az ebéd. Segít előre megtervezni a heti étkezéseket. A vákuumozás megakadályozza az élelmiszerek megromlását akkor is, ha nem megfelelően fagyasztják le. A zacskókkal speciális, sous vide módszerrel sült húsokat is készíthetsz. A vákuumozás fél órára gyorsítja a húsok grillezési idejét.
Fotók, forrás: Bonami
Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.
otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva
Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás Játékszabályzat