hirdetés
hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

hirdetés
hirdetés

Szürkeharcsa halászlé

A szürkeharcsa különösen jó választás a halászléhez. Aki kóstolta már, meggyőződhetett róla, hogy fehér, tömör, ruganyos húsa jobb még a legjobb ördöghalnál is, az ízét pedig nem cserélnénk el a tengeri halakéval sem. Kiváló harcsapaprikásként és grillezve is ínycsiklandó.

Halászlé

3 db 3 kg-os szürkeharcsa csontja, 6 salotta hagyma, 6 gerezd fokhagyma, 10 kápia paprika, 1 kg ökörszív
paradicsom, 10-10 piros és sárga koktélparadicsom, 5 l víz, 2 szál citromverbéna, 1 szál babérlevél, 3 szál citromos kakukkfű, 2 citromnád, pirospaprika, 1 akasztói ponty

A halcsontok felét 220 Celsius-fokon megsütjük a félbevágott hagymákkal, fokhagymákkal. A kápia paprikát 230 Celsius-fokon 15-20 percig sütjük. Egy tálba téve lefóliázzuk. Ha kihűlt, lehúzzuk a megfeketedett héját, eltávolítjuk a magjait. Nagy edényben a paradicsom feléhez hozzátesszük a halcsontokat és a hagymákat, a paprikahúst, felöntjük vízzel. Jöhetnek a friss fűszerek, a pirospaprika, majd alacsony hőfokon megfőzzük.
Leszűrjük, beletesszük a pontyszeleteket, és lassan, gyöngyözve a felére visszaredukáljuk a levest. Friss citrom- és narancshéjat teszünk bele és fél óra múlva leszűrjük. A paradicsomok másik felét darabokra vágjuk, sózzuk, és ha kell, kevés cukrot szórunk rá. 0,5 cl verjus hozzáadásával összeturmixoljuk. Pamut konyharuhán átcsepegtetjük, a halleveshez öntjük.

karacsonyi_suti-1170x1755.jpg
Töltött tészta

250 g liszt, 2 tojás, 30 ml víz, 5 g só, 20 g bonitopehely, vaj, 1 szürkeharcsafilé
Gyúrt tésztát készítünk a halpehellyel, és pihentetjük. A halfilét egy órára 10%-os sóoldatba tesszük, majd földaraboljuk. Bekenjük vajjal, sózzuk, borsozzuk. Betekerjük a 2 milliméteresre kinyújtott tésztába és 4 percig főzzük gyöngyöző vízben. Tálalás előtt az egyik oldalát megpirítjuk fokhagymás vajban.

CÍMKÉK: halászlé harcsa


hirdetés
Legnépszerűbb témák
Stílusos otthonok
Béke és nyugalom stílusos környezetben: 5 mesés nyaraló a Balatonnál
Túlvagyunk a tavasz közepén, lassan ideje megtervezni az idei nyaralást! A szerencsésebbeket nyaraló várja a Balaton-partján, így elég csak oda ...

Dekor
Kedvenceink kedvencei: Szabados Ágival beszélgettünk
Szabados Ágit korábban hírműsorvezetőként, ma az olvasás nagyköveteként ismerhetjük, aki minden otthonba olvasókuckót álmodik.

Inspiráló helyiségek
Valódi vadregény: egy magával ragadó rábaközi kert
Már-már bukolikus hangulat uralkodik Zoltán rábaközi kertjében, amely lágy ívekben kanyargó ösvényekkel, ligettel, tóval és a nyugalom ajándékával ...

hirdetés


EZT IS Ajánljuk
Receptek
Lángos sült hagymával és mangalicaszalonnával
Ez a szofisztikált lángos – ahogy Mizsei János emlegeti – valóban kifinomult módja a Balaton megidézésének. Készítsd el te is a ...

Receptek
Sült csirke rizibizivel
A rizs jó pár ezer év óta szerepel az ázsiai emberek étlapján, a feltételezések szerint Kínában, a Gyöngy-folyó mentén már tizenkétezer évvel ezelőtt ...

Receptek
Adventi finomságok húsz perc alatt
Hideg téli vasárnapok, amiket jó felmelegíteni egy kis meghittséggel: sütik, némi forró ital, a gyertyák fényei, barátok vagy család, a lényeg, hogy ...








Fizess elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás    Játékszabályzat

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek