Hozzávalók: 3 különböző színű fél kaliforniai paprika magház nélkül, 1 tk. apróra vágott fokhagyma, 1/2 ek. felkockázott salotta hagyma, 3 meghámozott, kockákra vágott lédús paradicsom, 1 szál friss kakukkfű, 1 szál petrezselyem, 1/2 babérlevél, 1 felkarikázott cukkini, 1 felkarikázott padlizsán, 1/4 tök felkockázva, 4 datolyaparadicsom karikákra vágva, 1 kk. szárított kakukkfű, 1 ek. balzsamecet, szűz olívaolaj, só, frissen őrölt bors
Melegítsük elő a sütőt 230°C-osra. Tegyük a paprikákat sütőpapírra, és süssük addig, amíg leválik a héjuk. Várjuk meg, amíg kihűlnek, hámozzuk meg, vágjuk apró darabokra. Serpenyőben 2 evőkanál olajban pároljunk puhára fél teáskanálnyi fokhagymát és a hagymát, adjuk hozzá a paradicsomokat a levükkel együtt, friss kakukkfüvet, petrezselymet és babérlevelet. Pároljuk tovább, amíg meg-puhulnak, és csak kevés lé marad alattuk. Tegyük hozzá a paprikát és pároljuk puhára. Ízesítsük sóval és borssal. Vegyünk ki egy evőkanálnyit, a többit terítsük szét egy tepsiben. Középről kezdve úgy helyezzük rá váltakozva, egymás mellé, spirál formában a cukkinit, a padlizsánt, a tököt és a datolyaparadicsomokat, hogy kicsit fedjék egymást. Egy kis tálban keverjük össze a maradék fokhagymát egy kevés olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és öntsük rá a zöldségekre. Takarjuk le alumíniumfóliával, és 130°C-on süssük két órán keresztül. Vegyük le a fóliát, és tegyük vissza még 30 percre. A végén keverjük össze az evőkanálnyi félretett lecsót némi olajjal, a balzsamecettel, sózzuk, borsozzuk, és öntsük az ételre.
Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.
otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva
Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás Játékszabályzat