Sült harcsa 4 harcsafilé, 1 l sóoldat (5%-os), olívaolaj
A harcsafiléket megtisztítjuk, majd 25 percre 5%-os sóoldatba helyezzük. Ezt követően bő folyó vízzel átmossuk és szárazra töröljük. Egy serpenyőben olajat melegítünk, körbepirítjuk a harcsa minden oldalát, épp csak annyira, hogy kicsit színt kapjon. Tányérra helyezzük és pihentetjük. Tálalás előtt 3 percre 180 Celsius-fokos sütőbe teszszük. Ezt követően egy kézi sárkány segítségével erősebb kérget képezünk a hal felületén, és kisebb darabokra fölszeleteljük.
Savanyított jégkáposzta jégkáposzta, 3 ek. fehér balzsamecet, 1 dl olívaolaj
A káposztát fehér balzsamecet és olívaolaj keverékébe mártjuk pár pillanatra, nagyjából 5-6 másodpercre. Ekkor a káposzta felületén apró pici kis gyöngyök formájában megjelennek az ecet-, illetve olívaolajcsöppek.
Vajmártás 2 salotta hagyma, olívaolaj, 0,5 l fehérbor, 3 ek. fehér balzsamecet, 15-20 dkg vaj, só
A hagymát finomra összevágjuk és olívaolajon üvegesre pároljuk. Felöntjük a fehérborral és a fehér balzsamecettel, sózzuk. Szépen lassan visszaredukáljuk a harmadára és leszűrjük. Amikor kb. 35-40 Celsius-fokosra hűlt, apránként hozzáadjuk a vajkockákat. A folyadék ne melegedjen 45 Celsius-fok fölé, különben a vaj kicsapódik.
TIPP Fantasztikus kiegészítője lehet az ételnek a bodzavirág-redukció. Ehhez néhány bodzavirágfejet beleáztatunk az elkészült vajmártársba, ami átveszi a virág aromáját és picit megváltoztatja a szerkezetét is.
RECEPT: SÁRKÖZI ÁKOS FOTÓ: KAUNITZ TAMÁS
Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.
otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva
Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás Játékszabályzat