hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Szőlő és dió mousse mandulás morzsával

Itt egy pompás finomság receptje!

Dió mousse 
1 dl tej, 2 dl tejszín, 3 tojássárgája, 60 g kristálycukor, 20 dkg darált dió, 4 lapzselatin, 3 dl tejszín 
A tej, tejszín, tojássárgája és cukor felhasználásával angol­krémet főzünk, majd összeturmixoljuk darált dióval és finom szitán átszűrjük. Még melegen hozzáadjuk a kinyomkodott lapzselatint és szobahőmérsékletűre hűtjük. Belekeverjük a felvert tejszínt, majd habzsákból szilikonformába töltjük és kifagyasztjuk. Ezt vonjuk be fehér csokival.

Fehércsoki-glazúr
50 g víz, 100 g glükózszirup, 100 g cukor, 3,5 g lapzselatin, 65 g sűrített tej, 100 g fehér csoki
A vizet, a szirupot és a cukrot gyorsforralóban 103 fokig forraljuk. Hozzáadjuk a jeges vízbe áztatott, kinyomkodott lapzselatint, a sűrített tejet és a fehér csokit. Az egész keveréket szobahő­mér­sékletűre hűtjük, habzsákba töltjük és bevonjuk vele a fagyos dió mousse-okat. Kiengedés után tálalásig a hűtőbe tesszük.

2017070516019_OK.jpg

Szőlő mousse otellózselében
Ez a mousse dió helyett szőlőpürével  készül. Kisebb, gömb formájú szilikonba töltjük a masszát és kifagyasztjuk. A bevonáshoz 4 dl otellószőlő-levet felforralunk 3 g kappazselével. A fagyott mousse golyócskákat fogpiszkálóra szúrjuk és belemártjuk a meleg zselébe, majd tálalásig hűtjük.

Mandulás morzsa
100 g fehérliszt, 100 g mandulaliszt, 100 g vaj, 100 g porcukor
Az alapanyagokat összekeverjük, majd sütőpapírra reszeljük. 165 fokon 8 percig sütjük. Kihűlés után válik ropogóssá. A tálaláshoz a morzsán kívül eperkaviárt, bébibazsalikom leveleit és szőlőszeleteket is használhatunk.


Recept: Barhó Szabolcs Fotó: Kaunitz Tamás



hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Receptek
Tejberizsmousse rebarbarával és eperrel
Tejberizsmousse 125 g rizottórizs, 1 l tej, 100 g kristálycukor, csipet só, 200 g tejszín habbá verve A rizst a tejjel, a cukorral és a ...

Receptek
Paradicsomos „tejberizs” bazsalikomfagylalttal
Paradicsomos „tejberizs”  40 dkg Arborio rizottórizs, 1 l para­di­csom­lé, 5 ek. kristálycukor, 1 rúd vanília, 1 üveg ...

Receptek
Vérnarancsos répamousse macaronnal
A répa desszertekben is feltűnhet, főképp, ha arra gondolunk, hogy ez az egyik leggyakoribb konyhai alapanyag.   

Receptek
Spárga rebarbarával és karamellel
Ínycsiklandó desszert szokatlan hozzávalóval.

Receptek
Kapros ricottamousse karamellizált levendulás barackkal
Fogj néhány friss, érett barackot és készíts belőlük isteni desszertet








Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2019 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek