Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

Szőlő és dió mousse mandulás morzsával

Itt egy pompás finomság receptje!

Dió mousse 
1 dl tej, 2 dl tejszín, 3 tojássárgája, 60 g kristálycukor, 20 dkg darált dió, 4 lapzselatin, 3 dl tejszín 
A tej, tejszín, tojássárgája és cukor felhasználásával angol­krémet főzünk, majd összeturmixoljuk darált dióval és finom szitán átszűrjük. Még melegen hozzáadjuk a kinyomkodott lapzselatint és szobahőmérsékletűre hűtjük. Belekeverjük a felvert tejszínt, majd habzsákból szilikonformába töltjük és kifagyasztjuk. Ezt vonjuk be fehér csokival.

Fehércsoki-glazúr
50 g víz, 100 g glükózszirup, 100 g cukor, 3,5 g lapzselatin, 65 g sűrített tej, 100 g fehér csoki
A vizet, a szirupot és a cukrot gyorsforralóban 103 fokig forraljuk. Hozzáadjuk a jeges vízbe áztatott, kinyomkodott lapzselatint, a sűrített tejet és a fehér csokit. Az egész keveréket szobahő­mér­sékletűre hűtjük, habzsákba töltjük és bevonjuk vele a fagyos dió mousse-okat. Kiengedés után tálalásig a hűtőbe tesszük.

2017070516019_OK.jpg

Szőlő mousse otellózselében
Ez a mousse dió helyett szőlőpürével  készül. Kisebb, gömb formájú szilikonba töltjük a masszát és kifagyasztjuk. A bevonáshoz 4 dl otellószőlő-levet felforralunk 3 g kappazselével. A fagyott mousse golyócskákat fogpiszkálóra szúrjuk és belemártjuk a meleg zselébe, majd tálalásig hűtjük.

Mandulás morzsa
100 g fehérliszt, 100 g mandulaliszt, 100 g vaj, 100 g porcukor
Az alapanyagokat összekeverjük, majd sütőpapírra reszeljük. 165 fokon 8 percig sütjük. Kihűlés után válik ropogóssá. A tálaláshoz a morzsán kívül eperkaviárt, bébibazsalikom leveleit és szőlőszeleteket is használhatunk.


Recept: Barhó Szabolcs Fotó: Kaunitz Tamás




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Receptek
Csokis piskóta céklabonbonnal
Egy ínycsiklandó finomságra vágysz? Készítsd el Sárközi Ákos receptjét!

Receptek
Grillezett csicsóka mousse meggyes Sacher-tortával és sörfagylalttal
Csicsóka mousse  300 g csicsóka, 1 l tej, 6 g zselatinlap, 250 ml habtejszín, 1 vaníliarúd, 2 tojássárgája, 40 g cukor A ...

Receptek
Spárga rebarbarával és karamellel
Ínycsiklandó desszert szokatlan hozzávalóval.

Receptek
Kapros ricottamousse karamellizált levendulás barackkal
Fogj néhány friss, érett barackot és készíts belőlük isteni desszertet

Receptek
Mogyorós-diós krémes aszúfagylalttal
A dió és a mogyoró igazi karácsonyi csemege. Készíts belőlük ínycsiklandó desszertet az ünnepekre!

Receptek
Mákos guba pezsgőhabbal
Készíts mákos desszertet az ünnepekre!







Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek