hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

hirdetés

Gyöngytyúk fűszeres répamártásban

A gasztronómia játék, amibe bőven belefér az alapanyagok kombinálása. Izgalmas párost alkot például a mediterrán vidékeken érő narancs és a kiskertjeinkben növő sárgarépa, amelyek már a színükkel jókedvre hangolnak bennünket.

Hozzávalók 1 kg gyöngytyúkmell, 1 dl tejszín, 2 csokor petrezselyemzöld, só, bors

Gyöngytyúk zöld burokban
A mellfiléket megtisztítjuk és eltávolítjuk a bőrét. Téglalap alakúra vágjuk, és a leeső húsrészeket összeturmixoljuk a tejszínnel és a petrezselyemmel. Sóval, borssal fűszerezzük. Egy háztartási fóliát kiterítünk az asztalra, majd a petrezselymes zöld húskrémet vékonyan elkenjük, hogy téglalap alakot kapjunk. Rátesszük a sóval és borssal meghintett, formázott filéket. Szorosan feltekerjük, majd alufóliába is becsomagoljuk. 80 fokos vízfürdőbe tesszük 20 percre, majd tálalás előtt körbepirítjuk.

Fűszeres répamártás 
1 kg sárgarépa, 1 csillagánizs, 1-2 csili, 1 fahéj, 1 csomag citromfű, 0,2 dl tejszín, vaj, só, bors
A répát megtisztítjuk egy kefe segítségével, majd meghámozzuk. A leeső héjból kevés alaplevet készítünk a csillagánizs, a csili, a fahéj, meg a citromfű hozzáadásával. A répát karikákra vágjuk. Két maréknyit sós vízben roppanósra főzünk, a többit pedig vajban puhára pároljuk az alaplével. Turmixoláskor hozzáadjuk a tejszínt, és ha szükséges, ízesítjük sóval, borssal. 

Narancszselékockák
8 narancs, 4 lapzselatin
Jeges vízbe áztatjuk a zselatinlapokat, majd a narancs levét kifacsarjuk és felforraljuk. Ehhez rakjuk az áztatott, majd kinyomkodott zselatint. Hűtőbe tesszük, és ha kissé megszilárdult, habbá verjük (30 perc), majd jégkockaformában ismét dermesztjük.

2017082401357.jpg
Receptek: Sárközi Ákos Szöveg: Füzesi Zsuzsa Fotó: Kaunitz Tamás

CÍMKÉK: főétel répa tyúk


hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Receptek
Pácolt gombasaláta magvas ropogóssal
Jóllehet máig a csiperke számít a legnépszerűbb fajtának, merj kísérletezni. Csiperkéből van például barna is, aminek intenzívebb, enyhén dióra ...

Receptek
Fogasfilé savanyított uborkával és sült gombával
A friss, erdei gombák az ősz gasztronómiai kincsei: erdei csiperke, laska- és tölcsérgomba, ezeket mind begyűjthetjük a piacon tett sétánk ...

Receptek
Fenséges spárga
Hazánk több száz hektáros ültetvényeivel már-már „spárganagyhatalom”. Habár a földekről a termés java része még mindig nem a hazai konyhákba kerül, ...

Receptek
Húsvét két személyre
A tavasz beköszöntével, és különösen az ünnepek alatt természetes, hogy minél több időt szeretnél a szabadban, és kevesebbet a konyhában tölteni. Nem ...

Receptek
Adventi finomságok húsz perc alatt
Hideg téli vasárnapok, amiket jó felmelegíteni egy kis meghittséggel: sütik, némi forró ital, a gyertyák fényei, barátok vagy család, a lényeg, hogy ...

Receptek
Mexikói kóstoló
Ha késik a jó idő, készíts tüzes mexikói ételeket, hogy ízkavalkádjuk forró, napsütötte tájakra repítsen. A vacsorára tálalt, tejszíntől bársonyos ...







Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2019 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek