Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Hírek Receptek WEBSHOP

Gyöngytyúk fűszeres répamártásban

A gasztronómia játék, amibe bőven belefér az alapanyagok kombinálása. Izgalmas párost alkot például a mediterrán vidékeken érő narancs és a kiskertjeinkben növő sárgarépa, amelyek már a színükkel jókedvre hangolnak bennünket.

Hozzávalók 1 kg gyöngytyúkmell, 1 dl tejszín, 2 csokor petrezselyemzöld, só, bors

Gyöngytyúk zöld burokban
A mellfiléket megtisztítjuk és eltávolítjuk a bőrét. Téglalap alakúra vágjuk, és a leeső húsrészeket összeturmixoljuk a tejszínnel és a petrezselyemmel. Sóval, borssal fűszerezzük. Egy háztartási fóliát kiterítünk az asztalra, majd a petrezselymes zöld húskrémet vékonyan elkenjük, hogy téglalap alakot kapjunk. Rátesszük a sóval és borssal meghintett, formázott filéket. Szorosan feltekerjük, majd alufóliába is becsomagoljuk. 80 fokos vízfürdőbe tesszük 20 percre, majd tálalás előtt körbepirítjuk.

Fűszeres répamártás 
1 kg sárgarépa, 1 csillagánizs, 1-2 csili, 1 fahéj, 1 csomag citromfű, 0,2 dl tejszín, vaj, só, bors
A répát megtisztítjuk egy kefe segítségével, majd meghámozzuk. A leeső héjból kevés alaplevet készítünk a csillagánizs, a csili, a fahéj, meg a citromfű hozzáadásával. A répát karikákra vágjuk. Két maréknyit sós vízben roppanósra főzünk, a többit pedig vajban puhára pároljuk az alaplével. Turmixoláskor hozzáadjuk a tejszínt, és ha szükséges, ízesítjük sóval, borssal. 

Narancszselékockák
8 narancs, 4 lapzselatin
Jeges vízbe áztatjuk a zselatinlapokat, majd a narancs levét kifacsarjuk és felforraljuk. Ehhez rakjuk az áztatott, majd kinyomkodott zselatint. Hűtőbe tesszük, és ha kissé megszilárdult, habbá verjük (30 perc), majd jégkockaformában ismét dermesztjük.

2017082401357.jpg
Receptek: Sárközi Ákos Szöveg: Füzesi Zsuzsa Fotó: Kaunitz Tamás

CÍMKÉK: főétel répa tyúk



hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Receptek
Marha stefánia sóban sült céklával
Az egyik legszebb színű zöldségünk a cékla. Szuperétel, tele vitaminnal. A mélyvörös és kerek változat a legelterjedtebb, de érdemes a sárga ...

Receptek
Pácolt lazacfilé ropogós répával
Az egyik nagyon messziről, míg a másik csak a közeli piacról érkezik. Sárközi Ákos szerint azonban a narancs és a répa ízvilága annyira jól ...

Receptek
Gerslirizottó véres hurkával
Panírozott hurkagolyók 25 dkg házi véres hurka, 2 tojás, 10 dkg panko morzsa A véres hurkát kiszedjük a bélből, és alaposan ...

Receptek
Kacsarilette csicsókakrémmal és házi tésztával
Kacsarilette 4 kacsacomb, 0,5 kg kacsazsír, 1 sárgarépa, 2-3 gerezd fokhagyma, 4 sonkahagyma, 2 szál rozmaring, 2 szál kakukkfű, 1 csomag ...

Receptek
Préselt nyúlcomb karalábéfőzelékkel
Készítsd el Sárközi Ákos tavaszi receptjét friss, vitaminokban gazdag csírával.   

Receptek
Grillezett sügér feketegyökérrel és rebarabrával
A legtöbb családban jobbára csak karácsonyi fogásként készül halétel, mégis konokul tartjuk: hal nélkül nincs ünnep. És milyen jó, hogy nem engedünk ...







Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Átalakítás Hírek Receptek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Átalakítás
Hírek Receptek