hirdetés
hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

hirdetés
hirdetés

Teljesen megújulva nyit újra a Centrál Kávéház: fotók

A bordószínű bőrpamlagok, csillogó fapadló, klasszikus kávéházi márványasztalok mellett egyedi tervezésű elemek, zöldnövényzet és izgalmas térelrendezés, kialakítás jellemzi a Centrál Grand Cafe-t, amely kétévnyi zárva tartás után most újra megnyit.

Ételkínálat

Az étlapon a párizsi és budapesti nagykávéházakra jellemző könnyed bisztró konyha mellett megtaláljuk a progresszív, egyedi ételeket „comfortfood” stílusban. Ebben szerepel a nagyon hangsúlyos reggeli- és brunch kínálat, egyedi süteményekkel, klasszikus és különleges tojásételekkel. A kínálat lehetővé teszi, hogy a nap bármely szakában, bármilyen alkalom, esemény mellett megtaláljuk a saját stílusunkat. Legyen szó baráti vagy üzleti találkozóról, vasárnapi családi ebédről, vagy egy péntek-szombat piano báros vacsoráról.

Desszertek

Az elmúlt több mint 130 évben a Centrál híres volt a desszertjeiről, így ez az egyik fő rendezőelve az étlapnak. A nagy klasszikusok és modern versenytársaik együtt nyerik el vendégeink kegyeit.

central1.jpg

Champagne & Koktél Bár

A Central Grand Cafe bárt, a lezser elegancia, az érzéki játékosság, a kifinomultság jellemzi leginkább. Egész nap élvezhetjük a klasszikus és kortárs kávékat, különleges hideg-meleg italokat. A történelmi nagykávéházakkal ellentétben hangsúlyosak a frissítő-hűsítő italok, melyek között megtalálhatók az ikonikus és modern kedvencek egyaránt. A kora esti óráktól átadjuk magunkat a Piano kísérte Grand Cafe életérzésnek, ahol reflektorfénybe kerülnek a nagy francia házak által kínált champagne-ok, illetve a ház signature koktéljai. 

A Centrál vendégköre

A Centrál mindig is egy nagy forgalmú közösségi tér volt, vendégei között az elmúlt 130 évben számos híresség, író, költő, zenész fordult meg. Jelentős részük országunk szellemi és kulturális elitjének tagjai voltak, sokak közülük ünnepelt progresszív gondolkodó. A Centrál Grand Café mindenkié: idősé, fiatalé, magyaré, külföldié, dolgozóé vagy baráti éppen baráti beszélgetésben elmerülőé. A Centrál nagykávéház sosem volt luxus, inkább egy hatalmas nappaliként, találkozó- és beszélgetőhelyként szerepelt az egyes korok gondolkodóinak életében, minden társadalmi réteg megtalálta a maga kínálatát és helyét.

central2.jpg

Az épület

Modern világban klasszikus vendégszeretet. Az újranyíló kávéház egyszerre tiszteleg a Centrál aranykora előtt, egybeolvasztja a korabeli szellemiségen t a jelenkorra jellemző modernséggel és progresszivitással, ezzel együtt minden napszakban, minden alkalomból, a lehető legszélesebb vendégkör előtt nyitva áll.

A Centrál belterének megújításakor fontos szempont volt a kávéház múltjához méltó, kedves, ám elegáns otthonosság érzetének elérése, amelyben a vendég nem feszeng, amelyben fel tud engedni. A kávéja mellett – ha ehhez van kedve - kicsit elveszhet a történelmi időutazásban, nagypolgári életérzésben, felfedezheti a kávéház apró, rejtett szépségeit, meg is örökítheti ezeket, ha épp úgy látja jónak. Ellenben, ha elektronikus leveleire kell válaszolnia vagy egy prezentációt összeállítania, itt ahhoz is talál megfelelő inspirációt.

central3.jpg

A kávéház felosztása

A kialakítás során négy nagy térben gondolkodtak:

  • Terasz: részben korhű, sok zöld növénnyel díszített, klasszikus francia Grand café terasz, kis asztalokkal, rattan székekkel, kényelmes beülőkkel, kanapékkal. Ez lesz a belváros egyik legvonzóbb kávéházi terasza.
  • A bejárattól balra eső bár és kávéházi rész: vagyis az eredetileg HÉT-nek hívott terület, amely inkább az esti, vacsorázni betérő vendégek kedvelt része. Központi eleme a félkör alakú, pezsgő, habzóbor fókuszú bárpult, magasított asztalokkal és székekkel körülvéve
  • A jobbra eső nagy kávéházi hajó: a történelemben a NYUGAT nevet kapta, ez a terület látja el a napközben betérő vendégeket, igazi klasszikus, törzshely érzést keltő miliővel  
  • A galéria: a terület főként csoportok fogadására, rendezvények megtartására alkalmas.

central4.jpg

Változások

  • A korhű bejárat visszaállítása: a korábbi oldalsó bejárat helyett, a 2000-es felújításnál kialakított, a kávéház közepére vezető lengőajtó vette át a főbejárat szerepét, ettől a belépő valóban egy Grand Caféban érzi magát az első perctől kezdve.
  • Megújult a teljes padozat, és egyedi tervezésű térelválasztó elemek is helyet kaptak. Egy nagy közösségi körkanapé és ahhoz illeszkedő dohányzóasztalok szolgálják azok kényelmét, akik elsősorban kötetlen beszélgetésekre térnek be.
  • A beltér meghatározó hangulata az eklektikus és szecessziós formavilág. Az ehhez tartozó tárgyi kultúra is megjelenik a kávéházban, így írógépek, könyvek, íráshoz használt eszközök, klasszikus kávéházi márványasztalok, korabeli thonett székek.
  • Finomabb lett a kávéházi világítás, hangulatos asztali lámpák kerültek a térbe, századelős állólámpák teszik hangulatossá az estéket és a megújított falakat díszítő fényekkel emeljük ki.  A korábbiakhoz képest világosabb lett a beltér, ennek célja a könnyedség, fesztelenség érzésének javítása.
  • Egyedülálló módon két zongora is helyet kap a kávéházban, a bejárat egyik és másik oldalán, amelynek célja, hogy a napközbeni kávéházi rész és az esti bár-éttermi rész is dedikált zenei programot élvezhessen. 
  • Újraéled a kávéház történelmi kávéskonyhája a korábbi cukrászpult helyén.
  • A térbe sok klasszikus kávéházi növény került, az arany különböző árnyalatai, a zöld és világos barnás színek uralják a tér sok elemét.

central5.jpg

Az ötletgazdák

A Centrál belső élményének megteremtésén az Eventrend által összefogott, de különböző tudású és múltú szakemberek dolgoztak. Így kapott helyett a csapatban Hergenrőder Ildikó belsőépítész, Meskó Zsolt színházi rendező, Tihanyi Péter kreatív stratégiai vezető, valamint a belső csapat: Mancza Norbert ügyvezető, Juhász Dániel séf, valamint Nagy Gábor, Kőrössy Zoltán alapító partnerek.



hirdetés
Legnépszerűbb témák
Stílusos otthonok
Béke és nyugalom stílusos környezetben: 5 mesés nyaraló a Balatonnál
Túlvagyunk a tavasz közepén, lassan ideje megtervezni az idei nyaralást! A szerencsésebbeket nyaraló várja a Balaton-partján, így elég csak oda ...

Dekor
Kedvenceink kedvencei: Szabados Ágival beszélgettünk
Szabados Ágit korábban hírműsorvezetőként, ma az olvasás nagyköveteként ismerhetjük, aki minden otthonba olvasókuckót álmodik.

Inspiráló helyiségek
Valódi vadregény: egy magával ragadó rábaközi kert
Már-már bukolikus hangulat uralkodik Zoltán rábaközi kertjében, amely lágy ívekben kanyargó ösvényekkel, ligettel, tóval és a nyugalom ajándékával ...

hirdetés


EZT IS Ajánljuk
Hírek
Ilyen lett a felújított szabadkígyósi Wenckheim-kastély
Idén tavasszal megnyitja kapuit a felújított szabadkígyósi Wenckheim-kastély.

Hírek
Ilyen lett a felújított füzérradványi Károlyi-kastély: fotók
Október 5-től megnyitja kapuit a megújult füzérradványi Károlyi-kastély és parkja. Mutatjuk a fotóit!

Stílusos otthonok
Felújított, romantikus kastély a Mátrában
Hangulatos családi nyaralót varázsoltak Veronikáék egy Mátra-beli kastélyból. Az erdővel, mezővel körülvett romantikus épület tavasztól önfeledt ...








Fizess elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás    Játékszabályzat

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek