hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

hirdetés

Hangulatos olvasókuckók: tökéletes hely a pihenésre

Egy hangulatos olvasósarok lakásunk egyik kuriózuma lehet. Látványelemnek sem utolsó, de igazán nagy élvezetet akkor jelent, ha birtokba vesszük: leülhetünk ide beszélgetni, telefonálni, vagy akár elvonulhatunk csendben olvasni. Az sem számít, milyen idő van odakint, ha szakad az eső, itt akkor is jut elég fény ahhoz, hogy jól lássuk a könyv lapjait. Cikkünkben most mutatunk hozzá egy kis inspirációt!

Hangulatos látványelem

Ebben a tágas, elegáns budapesti lakásban szinte kínálta magát, hogy az ablak alatti részt kuckós paddal építsék be: hangulatos látványelemként éppúgy megállja a helyét, mint extra ülőhelyként a baráti beszélgetések alkalmával.

kucko.jpg

Társalgórész

Ennek a régi polgári lakásnak az éke kétségtelenül az olvasókuckóval bővített nappali. Míg a két tulajdonos az ablaknál pihen, akár két kutyájuk is odaheveredhet melléjük, és az áthelyezhető asztalkának hála mindig kényelmes távolságban tudhatják a dolgaikat is.

kucko000.jpg

A konvektor helyére

A felújítás során a régi konvektor eltávolításával felszabadult helyre került a pihenősarok ebben a lakásban. A tulajdonosok az egyedileg tervezett pad alatt kihúzható fiókokkal nyertek tárolót, mellé keskeny könyvespolc került. Egy egyszerű lámpát is belógattak a párnákkal kényelmessé tett kuckó fölé.

kucko.jpg

Gyerekszobában

Akár a gyermekek birodalmában is kialakíthatunk olvasósarkot. Ebben a kislányszobában az ablak igazi királylány stílusú, amely fölött sötétedés után a csillagok világítanak. Ez minden kislány álma, tökéletes helyszín a mesék megelevenítéséhez. A szoba előnye, hogy néhány év múlva könnyen kamaszszobává alakítható.

kucko.jpg

Bájos kis kuckó

Olvasókuckó kialakításához nem szükséges ablakfülke sem, remek példa erre ez a lakás is. A pihe-puha párnák meghittséget, a különleges paradicsommadarakat ábrázoló rózsaszín tapéta pedig bájos és romantikus hangulatot kölcsönöz a helyiségnek.

kucko.jpg

Fotók: Illés Barna, Vikman András, Székely Péter, Téglásy Zsuzsa, Boråstapeter
hirdetés

Legnépszerűbb témák
Stílusos otthonok
Cementgyárból luxusotthont varázsolt az építész
Egy építész fantáziát látott egy elhagyott cementgyár épületében és közel 4 évtized alatt luxusotthont varázsolt belőle.

Stílusos otthonok
7 csodaszép enteriőrfotó: el sem hinnéd, hogy ezek mind lakókocsik
Lakókocsik felújításával, otthonná alakításával foglalkozik Trina Sholin és férje.

Stílusos otthonok
Bájos eklektika: egy fast fashiont nélkülöző otthon
Első saját otthonát teremtette meg Vanda és Roland egy régi polgári lakás falai között: a látványosan átalakított terekkel és az egyedi, egyben ...

EZT IS Ajánljuk
Praktikus ötletek
Minden, amit tudni kell a nyílászárókról
A nyílászáró nem pusztán építőelem, amelyen át világosság és levegő jut a beltérbe. Stílus- és térformáló eszköz, legyen szó panorámaablakról vagy ...

Praktikus ötletek
Mindentudó tetőablak
Manapság egyre jelentősebb tétel a rezsi a dráguló energiaköltségek mellett a családi költségvetésben, ezért sok esetben ez a fő motiváció egy ...

Gyerekszoba
Volkswagen kisbuszból gyerekágy
Minden gyerek szereti a kis kuckókat és a bájosan retró Volkswagen kisbuszokat. A kettő együtt maga a valóra vált álom.
Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek