Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

3 híres szakács otthona

Te is kíváncsi vagy arra, hogy az ország leghíresebb szakácsai milyen környezetben sürgölődnek saját otthonukban? Bíró Lajos, Bicsár Attila és Rosenstein Tibor konyhájába lestünk be, hogy megmutassuk, hol főznek a profik, amikor leveszik a séfkabátot.

Bíró Lajos, profizmus otthon is

„Kényelmesen lehessen benne főzni és minden kéznél legyen – persze a saját rendszerem szerint.” Ez volt Bíró Lajosnak a legfontosabb, amikor otthoni konyháját rendezte be. A séf számára elsődleges, hogy legyen elég tér a főzéshez, férjen el karnyújtásnyira minden, ezért az átlagosnál sokkal szélesebb pultot építtetett. 
A Bock Bisztró főszakácsa Electrolux gépekkel szerelte fel konyháját: a hatalmas, széles hűtőben egy rozsdamentes GN edény is kényelmesen elfér, az indukciós főzőlap nagyon precízen állítható és könnyű tisztán tartani, a sütő légkeveréses, grill funkciós. 

biro.jpg
A profin kialakított konyhában mégis négy egyforma kis bicska áll legközelebb a séf szívéhez: az elsőt még az édesapjától örökölte, azt újíttatta fel egy köszörűssel, majd a mintadarab alapján csináltatott még párat a családnak. 

biro2.jpg
Lajos egyre többet főz otthon is, ahol egyszerű ételeket készít: zománcos lábasban süti a rántott húst, külföldi utazások után pedig mindig krumplilevest készít a családnak. Szeret a teraszon berendezett kis konyhában is főzni, amiben egy, az 1920-as évekből származó felújított tűzhely van a segítségére.

Bicsár Attila, állandó lendületben

Az Alabárdos egykori séfjének saját konyhája kialakítása során az volt a legfontosabb, hogy főzés közben ne álljon háttal se a családnak, se a vendégeknek. Attila szereti, hogy a konyhából kilát a teraszra és érzi a teret maga körül. Természetesen lényeges volt az is, hogy minden kéznél legyen, jobbra és balra három lépéssel elérje a szükséges eszközöket. „Séfként az idő a legnagyobb versenytársunk, ezt pedig otthon sem lehet igazán levetkőzni.”

bicsar.jpg
A konyhagépek vásárlásánál nem a márka számított, inkább más szempontok döntöttek. A hűtőnél például a nagy méret volt fontos, míg sütőből Attila egy professzionális, hosszú élettartamú darabot választott, mivel szinte minden nap használja. A séf a gáz főzőlapra esküszik, és úgy véli, hogy kellő odafigyeléssel ez is ugyanolyan egyszerűen tisztán tartható, mint kerámialapos társai. 

bicsar2.jpg
Bár Attila szívesen főz otthon, örömmel átadja a terepet a feleségének. Mindketten szeretik a házi lekvárokat, befőtteket, idén Attila például saját maga tette el a málnaszörpöt. Ami nélkül azonban nem indul a nap a séf számára, az vitathatatlanul a kávé: kedveli az újhullámos kávézókat és előszeretettel iszik világos pörkölésű, zamatos kávékat. 

Rosenstein Tibor, családi körben

Rosenstein Tibor konyhája talán nem olyan, mint amilyet az ország egyik leghíresebb séfjének otthonában képzelnénk. „Nem egy szakácskonyha” – mondja ő maga is, és hozzáteszi, hogy tizenöt évvel ezelőtt egy hagyományos háztartási konyhának indult, aztán az idő előrehaladtával bővítették. 

r.jpg
Persze ma már tele van profi berendezésekkel: Miele háztartási gépekkel, külön grillezőlappal, egy többfunkciós KitchenAid robotgéppel és professzionális elszívóval. Ez utóbbi szép kialakítása, díszítése is megér egy pillantást. „Angol típusú konyhában gondolkodtunk annak idején, és ez a design nagyon megtetszett nekünk.” A főzőlap mellett sűrűn használnak praktikus, mobil indukciós lapokat is, így kint vagy a teraszon is gyakran tudnak sütni-főzni. 

rosen.jpg
Tiborék konyhájában azonban nem is ezek a legértékesebbek. Sokkal inkább az a sok szeretet, amivel az édesapa és fia, a nagypapa és unokái itt főznek együtt. Négy unokájából hárman ugyanis már most, kicsi koruk ellenére is fogékonyak és lelkesek a konyhában, a nagypapa számára pedig nincs is nagyobb élmény annál, mint együtt főzőcskézni, keverni és dagasztani az unokákkal. 

Szöveg: Mátyás Lara Fotó: Bakcsy Árpád
hirdetés

Legnépszerűbb témák
Hírek
Kézműves bútorok Olaszországból
A Made in Italy eredetiséget garantáló, kifinomult olasz kézműves bútorok Észak-Olaszországból.

Stílusos otthonok
Pasztell színek és nőies energiák egy mesés debreceni otthonban
Az örök tavasz birodalmába érkeztünk Andiék boltívekkel, pasztell és cukorkaszínekkel, finom formájú bútorokkal berendezett otthonának küszöbét ...

Hírek
Toszkán kézműves textil: kifinomult elegancia, kiváló minőség
Busatti, egy nyolcgenerációs toszkán kézműves textilvállalat, amely mára a kifinomult elegancia és a kiváló minőség szinonimájává vált, ...

EZT IS Ajánljuk
Receptek
Tök és cékla, a nyerő páros
Külön-külön is színesek és ízletesek, de együtt, egy tányérra komponálva megsokszorozzák az élményt. A cékla és a sütőtök ráadásul sülve, főve, ...

Praktikus ötletek
Mennyit ér a lakásom?
Lejtmenetben az ingatlanárak, és szinte napi gyakorisággal hallunk az ingatlanadóról. Lássuk csak, hogy a főváros kerületeiben, ezen belül pedig ...

Étkezők és konyhák
Nézz be Sárközi Ákos konyhájába
Kíváncsiak voltunk a kulisszákra: vajon milyen kést használ, és ragaszkodik-e a munkaeszközeihez? Sárközi Ákos avantgárd újragondoló a konyhában. ...
Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek