A Nespresso új Barista Creations kávékollekciójának darabjait úgy alkották meg, hogy azok tökéletesen harmonizáljanak a hozáadott tejjel, miközben a pörkölt törökmogyoró, a bársonyos vanília, az aranyló karamell vagy a krémes csokoládé ízjegyei is érvényesülnek.
A Vertuo rendszerhez illő állandó kollekcióban mind a négy ízesített kávé megújult: a Roasted Hazelnut, a Rich Chocolate, a Sweet Vanilla és a Golden Caramel kapszulák mennyei desszertköltemények ízeit idézik. Az Original kávégéppel rendelkezők pedig mostantól a megújult Caramello, a Vaniglia, a Cioccolatino és az új pörkölt mogyoró ízű Nocciola kapszulák közül válogathatnak.
A Nespresso kávészakértői mindegyik új kapszulához megálmodtak egy-egy könnyen elkészíthető, mégis különleges receptet, melyekkel a legpörgősebb hétköznapokba is becsempészhetünk egy kis édes kikapcsolódást.
VERTUO RECEPTEK
PÖRKÖLT MOGYORÓS-MÉZES REVERSO
Hozzávalók
Elkészítés
1. Szórjuk a törökmogyorót egy tányérra, majd kenjük a mézet egy nagyobb kávéscsésze peremére. Mártsuk a csészét a mogyoróba, majd rázzuk le róla a felesleget. Tegyünk a csésze aljába is egy kevés mézet, majd öntsük rá a hideg zabitalt.
2. Készítsük el a csészébe 230 ml Nespresso Vertuo Roasted Hazelnut kávét.
TEJKARAMELLÁS REVERSO
Hozzávalók
Elkészítés
1. Tegyük a sűrített tejet egy nagy kávéscsésze aljára, majd öntsük rá a hideg tejet. Helyezzünk a csészébe egy rozmaringágat.
2. Készítsük el a csészébe 230 ml Nespresso Vertuo Golden Caramel kávét. Szúrjunk egy fa evőpálcikára egy vajkaramellát, és díszítsük ezzel és további rozmaringággal a kávékülönlegességet.
ORIGINAL RECEPTEK
KARAMELLÁS CAPPUCCINO ALMÁVAL
Hozzávalók
Elkészítés
1. Öntsünk a tejet a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy tejhabosítóba. Előbbi esetben válasszuk ki a „Cappuccino” receptet. A tejhabosítóval készítsünk tejhabot.
2. Csorgassuk a karamellszószt egy kis méretű kávéscsészébe, majd készítsünk el bele 40 ml Nespresso Original Caramello kávét.
3. Kanalazzuk a kávéra a tejhabot, majd szórjuk rá a barna cukrot. Szakácsfáklyával karamellizáljuk, majd helyezzük rá óvatosan az almaszeleteket legyezőalakban.
MOGYORÓS-CITRUSOS CAPPUCCINO
Hozzávalók
Elkészítés
1. Öntsünk a tejet a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy tejhabosítóba. Előbbi esetben válasszuk ki a „Cappuccino” receptet. A tejhabosítóval készítsünk tejhabot.
2. Csorgassuk az agávészirupot egy közepes méretű kávéscsésze aljára, majd Készítsünk 40 ml Nespresso Original Nocciola kávét a csészébe.
3. Tegyük a tejszínhabot a kávé tetejére, majd reszeljünk a tetejére friss citromhéjat, és szórjuk rá a törökmogyorót.
Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.
otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva
Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás Játékszabályzat