hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

hirdetés

A kutyabarát otthon

Érezted már úgy, hogy a kutyád irányít téged és nem fordítva? Hogy, ha itt és most nem szabsz határokat, vendég leszel saját otthonodban? Bizony akár a kertben, akár a lakásban él a kedvenc, a gazdi kötelessége, hogy tökéletes kényelmet teremtsen a közös otthonban.

Főleg a kisebb méretű kutyák, ölebek azok, akik hízelgéssel, állandó sündörgéssel elérik mindazt, ami sokszor a józanész határán kívül van. A vadonatúj kanapé megvásárlásakor még nem gondolunk rá, hogy a kényelmet más fogja tesztelni, más szempontok szerint. Legrosszabb esetben a kutya. Kezdetben csak két percre, csak egy alkalomra ugrik fel mellénk, aztán egyre gyakoribbá válnak a látogatások a kanapén. Hogy ezt elkerüld, tarts be néhány szabályt!

Legyél következetes! Legalább is próbálj meg az lenni és maradni. Legyenek tiltott zónák a kezdetektől fogva mindazon helyek, melyről úgy ítéled meg, hogy kényelmetlen az állandó kutyaszőr takarítás. Arról nem is beszélve, hogy vendégek érkezésekor kínos szituációt idézhetsz elő azt az érzetet keltve, hogy itt mindenfelé kutya tappancs nyomok vannak. Csak az első napok, hetek a nehézkesebbek, később az eb is alkalmazkodik ehhez.

dog-1178365_1280.jpg

Az állandó ápolás, kozmetikázás nagyon fontos, főleg a lakásban élő kutyák esetében. A rövidebb szőrt ritkábban, heti egy-két alkalommal elég fésülgetni, de a hosszabb bunda esetében naponta ajánlatos kikefélni a kutya bundáját. Ez történhet a speciális kesztyűvel, vagy kefével. Mindez megkönnyíti a takarítást, porszívózást is, mert a szőrt nem taposod a szőnyeg rostjaiba.
Ajánlatos parkettát feltenni és minél kevesebb szőnyeget elhelyezni, a fent említett okok miatt. A parketta könnyen porszívózható, tisztítható akár a mindennap, néhány perc alatt. Ezzel időt, energiát spórolhatsz.

great-dane-3199063_1280.jpg

A sétáltatás során sok kis apró földdarab, sár tapad a tappancsok közé, amit a lakásba lépés előtt érdemes kitisztogatni. Egy erre a célra használatos rongyot bevizezve, a lábacskák megmosása ajánlatos, hiszen mi sem cipővel gyalogolunk végig otthonunkon munkából hazatérve. A fertőzéseket így nagyobb százalékban kerülheted el. Amennyiben kisgyermek is van, már nem elég a tiszta víz, nyugodtan használj higított tisztítószert a szennyeződések eltüntetésére. Az előre csomagolt kendők erre kiválóan alkalmasak.

Alvás Amennyiben a kutyának a lakás meghatározott pontján kosara van, ragaszkodj ahhoz, hogy az estéket ott és ne a kanapén, fotelben töltse. Fontos, hogy mindig tartsd tisztán, szőrmentesen a kosarat bélelő párnát. Így a kutya nem hordja szét a lakásban a kihullott szőröket. Heti egy alkalommal érdemes kimosni, cserélni a párnát, elkerülve a jól ismert „kutya szagot” a lakásban, amely minden jól ápolt kutya velejárója.

Higiénia Bármennyit is simogatod kedvencedet mindig tartsd szem előtt, hogy ő mégis csak egy fertőzéseket is magában hordozó kis állat. Légy elővigyázatos, mindig moss kezet a hosszantartó simogatások után.

Táplálkozás A kutya tálkáján ne spórolj! A könnyebb tisztántarthatóság kedvéért a tál, melyből eszik-iszik, lehetőleg porcelán vagy rozsdamentes acél legyen, semmiképpen sem műanyag. Így könnyen fertőtlenítheted legalább heti egy alaklommal bármilyen szerrel, nem tesz kárt a háziállat egészségében. Kiváló erre a célra már olyan kis tálka, amit meguntál, vagy csak feleslegessé vált a konyhában. Mindig legyen egy helyen a két tálka, hogy a kutya hozzászokjon ahhoz, hogy nem szállítja az ételt mindenfele a lakásban.

És végül: kutyát tartani nem könnyű! De ésszerűen, okosan és főleg a gazdi és a kutya érdekeit figyelembe véve könnyedén megállapodhattok közös területetek, otthonotok szabályaiban.
hirdetés

Legnépszerűbb témák
Hírek
Megjelent az OTTHON Házak különszámunk
Ez az év is számos újdonságot hozott a házépítés területén, ráadásul küszöbön áll a 2021-ben életbe lépő szigorú energetikai előírás nem kisebb ...

Hírek
Megjelent az OTTHON októberi száma
Októberben bár az egyre lejjebb kúszó hőmérséklet miatt időnk legnagyobb részét odabent töltjük, azért a kültéri örömökről sem mondunk le teljesen. ...

Hírek
Ezt az otthont választották az év házának
Átadták az év háza díjakat. Családi ház kategóriában a fődíjas egy hűvösvölgyi otthon lett.

EZT IS Ajánljuk
Hírek
Így leszel igazán gondos gazdi: 13+1 hasznos tanács
A Royal Canin összegyűjtött minden fontos tudnivalót, tanácsot és ötletet, hogy a legjobb gazdi váljon belőled!  

Dekor
Így lesz a retró tévékészülékből trendi macskafekhely
A trendeket követve régi, kibelezett tévékészülékekből alakítják ki a találékony gazdik cicájuk fekhelyét.

Dekor
Ezt a kisbútort még a macskád is szeretni fogja
Íme egy igazán multifunkcionális bútordarab, amit szándékosan úgy terveztek, hogy a család minden tagja tudja használni - még a macska is.
Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek