Paradicsomos „tejberizs”
40 dkg Arborio rizottórizs, 1 l paradicsomlé, 5 ek. kristálycukor, 1 rúd vanília, 1 üveg paradicsomlekvár
Hasonlóan készítjük, mint a tejberizst, csak tej helyett paradicsomlevet használunk. Miután megfőtt a rizs, kihűtjük, és tálalás előtt elkeverjük paradicsomlekvárral, hogy szaftos legyen. A lekvárhoz 2,5 kg tisztított, érett paradicsomot, 0,5 kg cukrot és 2 rúd vaníliát két-három órán át főzünk.
Bazsalikomfagylalt
600 g tej, 400 g tejszín, 18 dkg kristálycukor, 12 tojássárgája, 1 rúd vanília, 1 csokor friss bazsalikom
A friss bazsalikom kivételével a többi alapanyagból sűrű angolkrémet főzünk vízgőz felett (83 Celsius-fokig melegítve), majd még melegen összeturmixoljuk a száráról lecsipkedett bazsalikomlevelekkel. Elkészíthetjük fagylaltgépben, vagy egyszerűen kifagyasztjuk tégelyben.
Málnás tuile
20 dkg vaj, 40 g kristálycukor, 50 g málnapüré, 20 g liszt
A szobahőmérsékletű vajat és a cukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a málnapürét, valamint a lisztet. Vékonyan szilikonlapra kenjük, majd 100 Celsius-fokon egy óra alatt megsütjük. Kihűlés után válik ropogóssá.
Recept: Barhó Szabolcs Szöveg: Füzesi Zsuzsa Fotó: Kaunitz Tamás
Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.
otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva
Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás Játékszabályzat