hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

hirdetés

Gyorsan elkészíthető, tápanyagdús fogások ebédre - Receptek

Gyorsan elkészíthető, tápanyagdús fogások ebédre - Receptek

Gökler Kriszti fitnesz- és életmódblogger, most két olyan gyorsan elkészíthető, finom és tápanyagdús receptet oszt meg velünk, ami tökéletesen szállítható ételdobozban és teljes értékű ebéd vagy tízórai lehet, akár az iskolában, akár a munkahelyen.

Sós és édes töltött édesburgonya

Az édesburgonya egy nagyon jó szénhidrátforrás, hiszen édeskés íze ellenére alacsony a glikémiás terhelése, így kordában tartja a vércukorszintet. Az egyik legjobb elkészítési módja az olaj nélkül, héjában történő sütés, ráadásul a fűszerezéstől és a hozzáadott alapanyagoktól függően készíthetünk belőle sós és édes ételt is, amiket könnyen magunkkal vihetünk bedobozolva. Érdemes belőle nagyobb adagot megsütni, így több napig is fogyaszthatjuk.

Hozzávalók:

  • 2 közepes db édesburgonya, 1 szelet csirkemell, 1 ek mexikói fűszerkeverék, 15 g lilahagyma, 3 db koktélparadicsom, 1 ek konzerv vörösbab, 1 ek konzerv csemegekukorica, ¼ avokádó, himalája só, őrölt feketebors, fokhagymapor
  • 1/3 db banán, ½ kk fahéj, 1 ek mogyoróvaj, néhány szem áfonya és olajos mag

Elkészítés:

A burgonya héját megmossuk és egy erre a célra szánt kefével alaposan megtisztítjuk, majd szárazra töröljük, villával megszurkáljuk és alufóliába csomagoljuk. 200°C-ra melegített sütőben kb. 20 perc alatt puhára sütjük. Ha elkészült hűlni hagyjuk, majd kicsomagoljuk a fóliából és középen kissé kettévágjuk, hogy beleférjen a töltelék.

A sós „mexikói” verzióhoz a csirkemell szeleteket befűszerezzük, majd meleglevegős fritőzben vagy sütőzacskóban 180°C-on 20 percig sütjük. Felkockázzuk, majd összekeverjük a finomra aprított lilahagymával, a félbe vágott koktélparadicsommal és a lecsepegtetett vörösbabbal és kukoricával. Ezzel töltjük meg a puhára sült édesburgonyát és avokádószeletekkel díszítjük. Megszórjuk ízlés szerint sóval, borssal és fokhagymával.

Az édes verzióhoz megszórjuk a burgonyát fahéjjal, majd felkarikázzuk a banánt és a közepébe sorakoztatjuk. Mogyoróvajat csorgatunk a tetejére és áfonyával és magvakkal díszítjük.

recept2.jpg

Csokis keksz csicseriborsóból

A kekszsütés azért szuper választás, mert egy nagyobb adag elkészítésével akár egy hétre előre el tudjuk készíteni a tízóraira vagy uzsonnára szánt étkezést és nagyon könnyű tárolni és magunkkal vinni. Ez a csicseriborsóból készült verzió nem csak finom puha, de növényi fehérjékben gazdag, alacsony szénhidráttartalmú, ráadásul tojás- és tejmentes is.

Hozzávalók:

  • 1 konzerv csicseriborsó, 120 g mogyoróvaj, 2 ek agavé szirup, 1 ek vanília aroma, 50 g csicseriborsóliszt (vagy teljes kiőrlésű), 3 ek eritrit, ¼ kk sütőpor, ¼ kk szódabikarbóna, 1 csipet só, 30 g 80%-os étcsokoládé

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 170°C-ra.

A csicseriborsót alaposan átmossuk és lecsepegtetjük, majd a mogyoróvajjal, az agavé sziruppal és a vanília aromával együtt aprítógépbe tesszük és krémesre turmixoljuk.

Külön összekeverjük a lisztet az eritrittel, a sütőporral, a szódabikarbónával, a sóval és az apró kockákra vágott étcsokoládéval. Beleöntjük a csicseriborsós masszát, alaposan összekeverjük, majd egy fagyi adagoló kanállal sütőpapírral bélelt tepsibe halmozzuk.

Az előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt aranybarnára sütjük.

recept1.jpg

2022. szeptember 29. 5:38



hirdetés
Legnépszerűbb témák
Fókuszban a tér: Megjelent az OTTHON magazin szeptemberi száma!
Hírek
Fókuszban a tér: Megjelent az OTTHON magazin szeptemberi száma!
A nevetéssel, élményekkel teli nyári hónapok után beköszöntő szeptember leginkább a feladatokról szól, és hogy újra felvegyük a hétköznapok ritmusát. ...

Mennyit tudsz a beporzókról? Ha ők nem lennének, sok finomságtól örökre elbúcsúzhatnánk…
Kert, növény
Mennyit tudsz a beporzókról? Ha ők nem lennének, sok finomságtól örökre elbúcsúzhatnánk…
Virágról virágra szállnak, miután felébredtek hosszú téli álmukból. A beporzók látványa örömmel tölti el minden kertbarát szívét, de szerepük ...

Csökken a stressz, nő a tér: egy pont a lakásban, amit érdemes mindennap rendbe tenni!
Megoldjuk
Csökken a stressz, nő a tér: egy pont a lakásban, amit érdemes mindennap rendbe tenni!
Mindannyiunk lakásában akad egy olyan pont, amit a szakértő szerint mindennapi szinten érdemes rendben tartani, mert így csökkenthetjük a ...




EZT IS Ajánljuk
Két levendulás finomság, amit idén nyáron ki kell próbálnod: recept
Megoldjuk
Két levendulás finomság, amit idén nyáron ki kell próbálnod: recept
Beh Mariann kertészmérnök, biotechnológus blogol, könyvet ír, workshopokat tart. A fűszernövények nevelése a szenvedélye, gyümölcse pedig a ...

Vérnarancsos répamousse macaronnal
Receptek
Vérnarancsos répamousse macaronnal
A répa desszertekben is feltűnhet, főképp, ha arra gondolunk, hogy ez az egyik leggyakoribb konyhai alapanyag.   

Csokis piskóta céklabonbonnal
Receptek
Csokis piskóta céklabonbonnal
Egy ínycsiklandó finomságra vágysz? Készítsd el Sárközi Ákos receptjét!








Fizess elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2025 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás    Játékszabályzat

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek