hirdetés
hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

hirdetés
hirdetés

Szőlő és dió mousse mandulás morzsával

Itt egy pompás finomság receptje!

Dió mousse 
1 dl tej, 2 dl tejszín, 3 tojássárgája, 60 g kristálycukor, 20 dkg darált dió, 4 lapzselatin, 3 dl tejszín 
A tej, tejszín, tojássárgája és cukor felhasználásával angol­krémet főzünk, majd összeturmixoljuk darált dióval és finom szitán átszűrjük. Még melegen hozzáadjuk a kinyomkodott lapzselatint és szobahőmérsékletűre hűtjük. Belekeverjük a felvert tejszínt, majd habzsákból szilikonformába töltjük és kifagyasztjuk. Ezt vonjuk be fehér csokival.

Fehércsoki-glazúr
50 g víz, 100 g glükózszirup, 100 g cukor, 3,5 g lapzselatin, 65 g sűrített tej, 100 g fehér csoki
A vizet, a szirupot és a cukrot gyorsforralóban 103 fokig forraljuk. Hozzáadjuk a jeges vízbe áztatott, kinyomkodott lapzselatint, a sűrített tejet és a fehér csokit. Az egész keveréket szobahő­mér­sékletűre hűtjük, habzsákba töltjük és bevonjuk vele a fagyos dió mousse-okat. Kiengedés után tálalásig a hűtőbe tesszük.

2017070516019_OK.jpg

Szőlő mousse otellózselében
Ez a mousse dió helyett szőlőpürével  készül. Kisebb, gömb formájú szilikonba töltjük a masszát és kifagyasztjuk. A bevonáshoz 4 dl otellószőlő-levet felforralunk 3 g kappazselével. A fagyott mousse golyócskákat fogpiszkálóra szúrjuk és belemártjuk a meleg zselébe, majd tálalásig hűtjük.

Mandulás morzsa
100 g fehérliszt, 100 g mandulaliszt, 100 g vaj, 100 g porcukor
Az alapanyagokat összekeverjük, majd sütőpapírra reszeljük. 165 fokon 8 percig sütjük. Kihűlés után válik ropogóssá. A tálaláshoz a morzsán kívül eperkaviárt, bébibazsalikom leveleit és szőlőszeleteket is használhatunk.


Recept: Barhó Szabolcs Fotó: Kaunitz Tamás



hirdetés
Legnépszerűbb témák
Hírek
Megjelent az OTTHON magazin májusi száma
Talán a hirtelen betoppanó nyárias idő és a hónap ünnepei – a gyereknap és az anyák napja – vezéreltek minket abban, hogy májusi lapszámunk igazán ...

Dekor
Színes falak, vidám otthonok
Ha szeretnéd otthonodat vidámabbá tenni, nem kell minden helyiséget átfestened. Olykor már egy-egy kisebb falszakasz színének megváltoztatása is ...

Inspiráló helyiségek
Teremtett csoda: egy varázslatos debreceni kert
Húsz éve, laikusként döntötte el Anikó, hogy az egyszerű udvarból nagybetűs kertet varázsol. Kitartása, kíváncsisága és növényszeretete sokszínű ...

hirdetés


EZT IS Ajánljuk
Receptek
Grillezett csicsóka mousse meggyes Sacher-tortával és sörfagylalttal
Csicsóka mousse  300 g csicsóka, 1 l tej, 6 g zselatinlap, 250 ml habtejszín, 1 vaníliarúd, 2 tojássárgája, 40 g cukor A csicsókát ...

Receptek
Tejberizsmousse rebarbarával és eperrel
Tejberizsmousse 125 g rizottórizs, 1 l tej, 100 g kristálycukor, csipet só, 200 g tejszín habbá verve A rizst a tejjel, a cukorral és a sóval ...

Megoldjuk
Két levendulás finomság, amit idén nyáron ki kell próbálnod: recept
Beh Mariann kertészmérnök, biotechnológus blogol, könyvet ír, workshopokat tart. A fűszernövények nevelése a szenvedélye, gyümölcse pedig a ...








Fizess elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás    Játékszabályzat

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek