A csirkecombokat ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A burgonyát hámozzuk meg, daraboljuk fel. Egy nagyobb öntöttvas serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, és pirítsuk körbe a combokat. Adjuk hozzá a megtisztított fokhagyma gerezdeket és a felcikkezett citromot. Szórjuk meg a finomra aprított rozmaringgal, öntsük fel a borral, és kis lángon pároljuk 30 percig. Ha szükséges, pótoljuk az elpárolgott folyadékot egy kevés vízzel. Végül adjuk hozzá az olívabogyót, és nagy lángon pirítsuk meg a húst.
A krémhez:
Morzsoljuk el a porcukorral és a sóval elvegyített lisztet a vajjal. Adjuk hozzá a tojást, és gyúrjuk sima tésztává. Folpakba csomagolva tegyük hűtőbe 1 órára. Lisztezett felületen nyújtsuk ki vékonyra, és béleljünk ki vele egy piteformát. Szurkáljuk meg villával, terítsük le sütőpapírral, szórjunk rá szárazbabot, és süssük 180 Celsius-fokon 15 percig, majd bab és sütőpapír nélkül süssük készre. Vízgőz fölött, folyamatosan kevergetve főzzünk sűrű krémet a tojásokból, a cukorból, a citromhéjból és -léből. A tűzről levéve olvasszuk meg benne a vajat. Öntsük a kihűlt tésztára, és hűtsük ki. Tejszínhabbal és citromszeletekkel díszítve tálaljuk.
2025. február 27. 10:18
Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.
otthon.hu © 2025 – minden jog fenntartva
Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás Játékszabályzat