Paradicsomos halleves
3 sárgarépa, 3 fehérrépa, 1 kaliforniai paprika, 1 angol zeller, 2 fej vöröshagyma, 0,5 kg rákpáncél, 1 dl fehérrum, 1 tk. fűszerpaprika, 2 kg halaprólék,
4 paradicsom, 6 kaffir lime-levél, 2 szál citromnád, 1 l paradicsomlé, 2 ek. thai hétfűszerkeverék, 0,5 l kókusztej, 1 csokor koriander, víz, olaj, só, cukor
Kevés olajon lepirítjuk a feldarabolt sárga- és fehérrépát, a paprikát, az angol zellert és a hagymát a rákpáncélokkal együtt, majd hozzáöntjük a rumot, és elpárologtatjuk belőle az alkoholt. Megszórjuk fűszerpaprikával és jól elkeverjük. Beletesszük a halaprólékot, a negyedelt paradicsomokat, a lime-leveleket és a citromnádat is, amit előtte a kés életlen felével megütögetünk, hogy felszabaduljanak az illóolajai. Ha belekerült a paradicsomlé is, felöltjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ízesítsük thai hétfűszerkeverékkel, sózzuk, cukrozzuk ízlés szerint és két órán keresztül főzzük. Az utolsó tíz percben hozzáadjuk a kókusztejet és a koriandert, majd húsz perc pihentetés után leszűrjük.
Levesbetét
1 csomag garnélarákfarok, 1 szál csili,
2 gerezd fokhagyma, vaj, 2 sárgarépa, 1 karalábé, fél fej zeller, 1 csomag cukorborsó, koriander, só, cukor
Csilis, fokhagymás vajban megpirítjuk a garnélarákfarkakat. A julienne-re vágott zöldségeket sós, cukros, forrásban lévő vízbe tesszük, majd rögtön kihűtjük jeges vízben. Tálalás előtt összeforgatjuk felaprított korianderrel.
Recept: Barhó Szabolcs Szöveg: Füzesi Zsuzsa Fotó: Kaunitz Tamás
Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.
otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva
Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás Játékszabályzat