Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

8 tanács, hogyan kínáljuk ingatlanunkat nyáron

Amikor eladó ingatlanunkat személyesen tekinti meg az érdeklődő, jusson eszünkbe: ez az egyetlen esély arra, hogy a potenciális vásárló meglássa benne új otthonát, megszeresse, és vételi ajánlatot tegyen.

ingatlan, eladás, nyár, tanács, tipp, hogyan kínáljuk

Megnöveli eladási esélyeinket, ha az aktuális évszak előnyeit kihasználva felkészítjük a házat vagy a lakást, hogy a legvonzóbb formáját mutassa az érdeklődőknek. Íme, néhány hasznos tipp arra vonatkozóan, hogyan készüljünk fel a vevők fogadására nyáron.

1.    Kertes ház esetén az előkertet és a kertet tegyük rendbe. Legyen rendezett és átlátható. Ha előkertünk nem mutatós, akkor egy-két szobanövénnyel színessé tehetjük, amíg a látogatás tart. A szép külső értékesebbé teszi a házat és az érdeklődő biztosan ki fog szállni autójából, hogy belülről is megnézze a házat.

2.    Segítsünk a különböző élethelyzetben lévő érdeklőknek, hogy saját életterüket is megláthassák a kertünkben. Például a játékokat csoportosítsuk a kert egy bizonyos területére. Ezzel elérjük, hogy az üzletember vagy gyermektelen házaspár a kerti összejövetelek helyét fedezi fel, ugyanakkor egy gyerekes család esetén is megfelelő lesz az összkép.

3.    Növeli az ingatlan értékét, ha bizonyítjuk, hogy az ingatlan hasznos területe jelentősen megnő, amint azt az időjárás megengedi. A kertet, teraszt, erkélyt – attól függően, hogy melyik szobából vagy a konyhából megközelíthető-e –, alakítsuk ki az adott helyiség folytatásaként.

4.    Terasz, kert esetén vegyük elő a kerti bútort, töröljük át, az asztalra tegyünk terítőt, a vázába virágot, és máris kész a zöld szoba.

5.    Erkély vagy loggia esetén a padlóra tegyünk ki rongyszőnyeget, széket vagy kültéri fotelt és egy kis asztalt terítővel, gyümölcsökkel – így máris kaptunk egy jól használható félszobát, pihenő sarkot.

6.    Tartsuk hűvösen a lakást, házat. Kora reggel szellőztessünk ki és ne nyissunk ablakot forróság idején. Ha légkondicionáló berendezésünk van, a kinti hőmérsékletnél maximum 8 Celsius fokkal állítsuk hűvösebbre. Senki sem szeretne egy hűtőházat megvenni!

7.    Mutassunk az érdeklődőnek olyan fényképet, amelyeken más évszakban is látszik az ingatlan.

8.    Kincset érhet például, ha az érdeklődő láthatja a téli hóembert a kertben. Társasház esetén előre örülhet a jövendőbeli tulajdonos, hogy a havat rendszeresen takarítják, és a ház környékén, télen is zavartalanul parkolhat majd.

Herger Mónika
Home Staging és ingatlanmarketing szakértő   
www.IngatlanSiker.hu
hirdetés

Legnépszerűbb témák
Kislakás
Meghitt kuckó Budán: nézd meg a képeket
Minőségi berendezéssel, tágasnak ható terekkel és meghitt minikuckókkal várja haza külföldön élő lakóit ez a csodás budai otthon. A család mindig ...

Hírek
Irány Tihany: itt az év egyetlen gourmet gasztrofesztiválja
Úgy tűnik végül idén sem kell lemondani a gourmet közönségnek arról, hogy együtt fesztiválozzon! Sztárséfekkel, exkluzív helyszínen, különleges ...

Hírek
Új néven folytatja tovább a KIKA
Megkezdődött a hat hazai Kika bútoráruház átalakítása, ősztől már XXXLutz néven várják a vásárlókat.

EZT IS Ajánljuk
Inspiráló helyiségek
Harmonikus eklektika
Egy belvárosi műemlékházban találtunk rá erre a hatalmas belmagasságú saroklakásra, amit lakberendező tulajdonosa a romantika jegyében alakított át ...

Praktikus ötletek
Extrém olcsó az albérlet
Bármennyire meglepő: Magyarország benne van a világ húsz legolcsóbb államában, már ami az albérletek átlagos díját illeti. A numbeo.com kimutatása ...

Praktikus ötletek
Egyre többen vesznek fel piaci hitelt
Az ingatlanpiac felbolydulásából úgy tűnhet: máris százezrek jelentkeztek be a CSOK kétszer tízmillió forintjára. A valóságban ennek a töredéke, ...
Fizessen elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.otthon.hu © 2020 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek