
A sütő üvegét érdemes időről időre alaposan lemosni és áttörölni, mert minél ritkábban foglalkozol vele, annál nehezebb lesz eltávolítani a rászáradt szennyeződéseket. Ha a sütődön van öntisztítás funkció, használd, majd hagyd kihűlni. Ezután már kezdheted is a kézi tisztítást, ami néhány perc alatt látványos eredményt nyújt majd!
Ha előtte éppen sütöttél benne, kapcsold ki a sütőt, várd meg, amíg teljesen kihűl, majd teríts le egy törülközőt elé. Nyisd ki az ajtót, majd egy megnedvesített kendővel töröld le az üveg belső oldaláról a morzsákat, laza szennyeződéseket.
Keverj össze 1–2 evőkanál szódabikarbónát kevés vízzel, úgy, hogy sűrű, krémes állagot kapj. Kend fel az üveg teljes felületére, és hagyd hatni legalább 15 percig. A paszta feloldja a zsíros filmréteget!
A felpuhult, felázott szennyeződéseket nedves, mikroszálas kendővel törölheted le. Ha úgy gondolod, érdemes, befújhatod az üveget egy kevés ecetes vízzel (1:1 arány), így könnyebben eltávolíthatóvá válik a pasztamaradék. A gumitömítésre vigyázz, azt ne áztasd el!
Ha maradtak égett foltok, használj műanyag kaparót, de csak óvatosan! Előtte permetezz vizet a problémás területekre, hogy azok is felpuhuljanak, amennyire lehet. A kaparót laposan tartsd a kezedben, így nem karcolja össze az üveget.
Töröld át ismét az egész felületet nedves kendővel, majd egy száraz ronggyal fényesítsd. Így nem maradnak csíkok, az üveg újra tiszta és átlátszó lesz!
2025. november 20. 8:00
Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.

otthon.hu © 2025 – minden jog fenntartva
Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás Játékszabályzat