hirdetés
hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

hirdetés
hirdetés

Sült csirke rizibizivel

A rizs jó pár ezer év óta szerepel az ázsiai emberek étlapján, a feltételezések szerint Kínában, a Gyöngy-folyó mentén már tizenkétezer évvel ezelőtt termesztették. Ma a világ lakosságának több mint fele számára jelent alapvető élelmiszert. 

Csirke

4 bőrös csirkecomb kicsontozva, kacsazsír, só

A combot sózzuk, szorosan feltekerjük, megkötözzük. Serpenyőben kacsazsíron körbepirítjuk a bőrét, majd 160°C-os sütőben 25 perc alatt megsütjük. Pihentetjük és csak tálalás előtt szeleteljük fel.

Rizibizi 

200 g rizottórizs, 60 ml száraz fehérbor, 
600 ml forró húsleves (vagy zöldségalaplé), 
80 g hideg vaj kockázva, 3 ek. olívaolaj, 
50 g héjas cukorborsó, 1 kk. finomra vágott petrezselyemlevél, só

Olajon megforgatjuk a rizst, felöntjük borral, és teljesen elpárologtatjuk róla. Ezután folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a forró levest, egyszerre mindig annyit, hogy épp ellepje, amíg a rizs meg nem puhul (15-17 perc, ne legyen teljesen puha). Belekeverjük a vajat, ha szükséges, sózzuk. Miután levesszük a tűzről, hozzáadjuk a zöldborsót és a petrezselymet.

Zöldborsóhab

200 g zöldborsó, só, fehér bors

A borsót megfőzzük annyi vízben, amennyi épp csak ellepi, majd turmixoljuk. Ízesítjük, szűrőn átpasszírozzuk. Habszifonba töltjük, amelybe egy habpatront tekerünk. Tálalás-kor a szifonból nyomjuk az ételre a zöldborsóhabot. Ha nincs szifonunk, tejhabbal lazíthatjuk a zöldségpürét.

csirkerizibizi_ok.jpg

Szöveg: Salamon Csaba Fotó: Bakcsy Árpád, Kaunitz Tamás, Recept: Nagy Attila – Graf Étterem, Bicsár Attila, Kiss Dorina 



hirdetés
Legnépszerűbb témák
Hírek
Megjelent az OTTHON magazin májusi száma
Talán a hirtelen betoppanó nyárias idő és a hónap ünnepei – a gyereknap és az anyák napja – vezéreltek minket abban, hogy májusi lapszámunk igazán ...

Dekor
Színes falak, vidám otthonok
Ha szeretnéd otthonodat vidámabbá tenni, nem kell minden helyiséget átfestened. Olykor már egy-egy kisebb falszakasz színének megváltoztatása is ...

Inspiráló helyiségek
Teremtett csoda: egy varázslatos debreceni kert
Húsz éve, laikusként döntötte el Anikó, hogy az egyszerű udvarból nagybetűs kertet varázsol. Kitartása, kíváncsisága és növényszeretete sokszínű ...

hirdetés


EZT IS Ajánljuk
Receptek
Balatoni fogas sütőtökkel
Külön-külön is színesek és ízletesek, de együtt, egy tányérra komponálva megsokszorozzák az élményt. A cékla és a sütőtök ráadásul sülve, főve, ...

Receptek
Préselt nyúlcomb karalábéfőzelékkel
Készítsd el Sárközi Ákos tavaszi receptjét friss, vitaminokban gazdag csírával.   

Receptek
Gerslirizottó véres hurkával
Panírozott hurkagolyók 25 dkg házi véres hurka, 2 tojás, 10 dkg panko morzsa A véres hurkát kiszedjük a bélből, és alaposan összegyúrjuk, hogy ...








Fizess elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás    Játékszabályzat

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek