Hozzávalók 3 lazacfilé, 0,3 dl szőlőmagolaj, 1 babérlevél, 1 szál kakukkfű, 2 gerezd fokhagyma, 8 sárgarépa, 2 cukkini, 1/2 csomag snidling, 0,1 dl olívaolaj, 1 maréknyi bazsalikomlevél, 0,3 cl fehér balzsamecet, 4-4 citrom és narancs, 0,1 dkg cukor, 1 kk. xantán, 2 dl tejföl, só
A lazacot megtisztítjuk, a szálkáit eltávolítjuk és sózzuk. A szőlőmagolajat a babérlevéllel, a kakukkfűvel és a fokhagymával felmelegítjük egy forralóban. Amikor eléri a 80 fokot, félrehúzzuk, hagyjuk lehűlni 35-40 fok közé, és próbáljuk ezen a hőfokon tartani. Ekkor beletesszük a lazacfiléket, és kb. 15 percig pároljuk. Ha a hal belső hőmérséklete eléri a 30 fokot, kivesszük, és a bőrét szilikonlapok között 160 fokon ropogósra sütjük.
A répát és a cukkinit apró kockákra vágva sós, cukros vízben egy percig blansírozzuk. Ezután rögtön jeges vízbe tesszük, hogy ne puhuljanak tovább. Friss snidling és bazsalikom vinaigrette kerül hozzá. A mártáshoz az olívaolajat, a bazsalikomot és a fehér balzsamecetet összeturmixoljuk és leszűrjük.
A narancs és a citrom kifacsart levét felforraljuk a cukorral, és a xantánnal turmixgépben elegyítjük. Tálaláskor a gyümölcszseléből kis gömböket formázunk. Tejfölcseppek és ehető virágok kerülhetnek még a tányérunkra.
Recept: Sárközi Ákos Szöveg: Füzesi Zsuzsa Fotó: Kaunitz Tamás
Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.
otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva
Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás Játékszabályzat