Kacsarilette
4 kacsacomb, 0,5 kg kacsazsír, 1 sárgarépa, 2-3 gerezd fokhagyma, 4 sonkahagyma, 2 szál rozmaring, 2 szál kakukkfű, 1 csomag snidling, 3 szál újhagyma, só
A kacsacombokat besózzuk, majd konfitáljuk a kacsazsír, a sárgarépa, a hagymák és a zöldfűszerek felhasználásával. (110-120 fokos sütőben, forráspont alatt megpároljuk.) A megpuhult kacsahúst kivesszük a zsírból és kihűtjük – ekkor könnyen leválik a csontról, amit félreteszünk. A húst összedaraboljuk a bőrével együtt, és elkeverjük az összevágott snidlinggel és újhagymával, valamint az abáló zsírral. Háztartási fóliában hengert formázunk belőle és dermesztjük.
Kacsaerőleves
1 kg kacsaaprólék (csont), 2 sárgarépa, 1 fehérrépa, 1 csomag angol zeller, 2-3 gerezd fokhagyma, 2 dl vörösbor, 2 l alaplé só nélkül, 2 szál kakukkfű és rozmaring, olaj, só
A kacsaaprólékot a félretett csonttal együtt jól lepirítjuk, hogy minden zsiradékot eltávolítsunk belőle. Egy edényben forró olajban megforgatjuk a sárgarépát, a fehérrépát, az angol zellert és a fokhagymát, hozzáadjuk a csontokat, és tovább pirítjuk. Felöntjük vörösborral és teljesen visszaredukáljuk. Ezután a só nélküli alaplével rotyogtatjuk tovább, és amikor elég intenzív a kacsaerőleves, kakukkfűvel és rozmaringgal aromatizáljuk (áztatjuk, mint egy teát). Csak ekkor sózzuk meg.
Csicsókakrém
0,5 kg csicsóka, 3 dl tej, 3 dl tejszín, 15 dkg vaj
A meghámozott csicsókát a tej és tejszín keverékét puhára pároljuk, majd hideg vaj
hozzáadásával pürésítjük és szűrjük.
Házi tészta
10 dkg liszt, 2 tojás, só, bors
A téglalap alakúra nyújtott tésztát megfőzzük, és ebbe csomagoljuk be a kacsarilette-et – hasonló módon, mint egy canelloni.
A tálaláshoz
2 bébikörte, 1 dl fehérbor, 5-6 dkg gyömbér, 1 csili, 2 ek. cukor, 2-3 szelet serrano sonka, 1 csomag retek, 1 piros kápia- vagy kaliforniai paprika, borsóhajtás
Meghámozzuk a bébikörtéket, majd fehérborral, gyömbérrel, csilivel és cukorral megpároljuk és kihűtjük. A serranosonkaszeleteket 160 fokosra előmelegített sütőben két szilikonlap között ropogósra sütjük – így
nem görbülnek el. Ezekkel, valamint hónapos retekkel, friss paprikadarabokkal és borsóhajtással tálaljunk.
FOTÓ: KAUNITZ TAMÁS RECEPT: SÁRKÖZI ÁKOS
Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.
otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva
Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás Játékszabályzat