hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Stílusos otthonok Kislakás Inspiráló helyiségek Dekor Megoldjuk Utazás Hírek WEBSHOP

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kacsarilette csicsókakrémmal és házi tésztával

Kacsarilette csicsókakrémmal és házi tésztával

Kacsarilette
4 kacsacomb, 0,5 kg kacsazsír, 1 sárgarépa, 2-3 gerezd fokhagyma, 4 sonkahagyma, 2 szál rozmaring, 2 szál kakukkfű, 1 csomag snidling, 3 szál újhagyma, só

A kacsacombokat besózzuk, majd konfitáljuk a kacsazsír, a sárgarépa, a hagymák és a zöldfűszerek felhasználásával. (110-120 fokos sütőben, forráspont alatt megpároljuk.) A megpuhult kacsahúst kivesszük a zsírból és kihűtjük – ekkor könnyen leválik a csontról, amit félreteszünk. A húst összedaraboljuk a bőrével együtt, és elkeverjük az összevágott snidlinggel és újhagymával, valamint az abáló zsírral. Háztartási fóliában hengert formázunk belőle és dermesztjük.

Kacsaerőleves
1 kg kacsaaprólék (csont), 2 sárgarépa, 1 fehérrépa, 1 csomag angol zeller, 2-3 gerezd fokhagyma, 2 dl vörösbor, 2 l alaplé só nélkül, 2 szál kakukkfű és rozmaring, olaj, só

A kacsaaprólékot a félretett csonttal együtt jól lepirítjuk, hogy minden zsiradékot eltávolítsunk belőle. Egy edényben forró olajban megforgatjuk a sárgarépát, a fehérrépát, az angol zellert és a fokhagymát, hozzáadjuk a csontokat, és tovább pirítjuk. Felöntjük vörösborral és teljesen visszaredukáljuk. Ezután a só nélküli alaplével rotyogtatjuk tovább, és amikor elég intenzív a kacsaerőleves, kakukkfűvel és rozmaringgal aromatizáljuk (áztatjuk, mint egy teát). Csak ekkor sózzuk meg.

Csicsókakrém
0,5 kg csicsóka, 3 dl tej, 3 dl tejszín, 15 dkg vaj

A meghámozott csicsókát a tej és tejszín keverékét puhára pároljuk, majd hideg vaj
hozzáadásával pürésítjük és szűrjük.

Házi tészta
10 dkg liszt, 2 tojás, só, bors
A téglalap alakúra nyújtott tésztát megfőzzük, és ebbe csomagoljuk be a kacsarilette-et – hasonló módon, mint egy canelloni.

2016122101631m.jpg

A tálaláshoz
2 bébikörte, 1 dl fehérbor, 5-6 dkg gyömbér, 1 csili, 2 ek. cukor, 2-3 szelet serrano sonka, 1 csomag retek, 1 piros kápia- vagy kaliforniai paprika, borsóhajtás

Meghámozzuk a bébikörtéket, majd fehérborral, gyömbérrel, csilivel és cukorral megpároljuk és kihűtjük. A serranosonkaszeleteket 160 fokosra előmelegített sütőben két szilikonlap között ropogósra sütjük – így
nem görbülnek el. Ezekkel, valamint hónapos retekkel, friss paprikadarabokkal és borsóhajtással tálaljunk.

FOTÓ: KAUNITZ TAMÁS RECEPT: SÁRKÖZI ÁKOS

2020. március 4. 9:54



hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Legnépszerűbb témák
Julianne Moore újraértelmezte a „color drenching” trendet: fával burkolt egy egész szobát!
Sztárlakások
Julianne Moore újraértelmezte a „color drenching” trendet: fával burkolt egy egész szobát!
Julianne Moore montauki otthonában a természet és a dizájn tökéletesen összeolvad. Egy népszerű trend újraértelmezésének köszönhetően a fa ural ...

Hangolódjunk az ünnepekre!
Hírek
Hangolódjunk az ünnepekre!
Karácsonykor több időt töltünk otthon, vendégeket várunk, ezért érdemes a lakásunkat is kicsit felkészíteni erre az időszakra. Lehet, hogy egy-két ...

Így dekorálnak a lakberendezők karácsonyra: less el tőlük néhány szuper trükköt!
Dekor
Így dekorálnak a lakberendezők karácsonyra: less el tőlük néhány szuper trükköt!
Kezdődjön a lakásdekorálás karácsonyra! Ha idén kifinomult, mondhatni „profi” hangulatot szeretnél teremteni, érdemes egy pillantást vetned arra, ...




EZT IS Ajánljuk
Lazacfilé tárkonyos borsóval, béarni mártással
Receptek
Lazacfilé tárkonyos borsóval, béarni mártással
Hozzávalók 70 dkg lazacfilé, 30 dkg borsó, 3 dkg krémsajt, fél csokor tárkony, 8 dkg vaj, 1 dl fehérbor, 1 fej salottahagyma, egész bors, 2 ...

Marha stefánia sóban sült céklával
Receptek
Marha stefánia sóban sült céklával
Az egyik legszebb színű zöldségünk a cékla. Szuperétel, tele vitaminnal. A mélyvörös és kerek változat a legelterjedtebb, de érdemes a sárga ...

A tavaszi frissesség jegyében: isteni citromos csirkecomb és citrompite recept
Receptek
A tavaszi frissesség jegyében: isteni citromos csirkecomb és citrompite recept
A citrom minden évszakban üdítő! Idézd meg a jó időt a tányérodon a napsárga gyümölccsel, használd húsokhoz, vagy készíts pikáns desszertet. ...








Fizess elő a magazinra!

Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.



otthon.hu © 2025 – minden jog fenntartva

Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás    Játékszabályzat

Impresszum    Médiaajánlat    Előfizetés    Kapcsolat    ÁSZF

Stílusos otthonok
Sztárlakások
Kislakás Inspiráló helyiségek
Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali
Dekor
Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony
Megoldjuk
Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek
Utazás Hírek