Panírozott hurkagolyók
25 dkg házi véres hurka, 2 tojás, 10 dkg panko morzsa
A véres hurkát kiszedjük a bélből, és alaposan összegyúrjuk, hogy formázható legyen – ízlés szerint adhatunk hozzá kevés zöldfűszert. Apró golyókat formázunk, és a hűtőben tovább hűtjük. Bepanírozva frissen kisütjük.
Gerslirizottó
2 salottahagyma, 0,5 kg gersli, 1 dl fehérbor, 4-5 dl zöldség- vagy húsalaplé, 20 dkg vaj, 10 dkg parmezán, 1 csokor petrezselyem, 2-3 szál újhagyma, 5 dkg snidling, olaj
Az apróra vágott salottahagymát üvegesre pirítjuk, majd beleforgatjuk a gerslit. Felöntjük fehérborral és teljesen elpárologtatjuk az alkoholt. Amikor krémessé vált a massza, négyszerötször visszaforralunk egy-egy deciliter alaplevet. Ha megpárolódott a gersli, hozzákeverjük a vajat, a frissen reszelt parmezánt és az összes felaprított zöldfűszert. Krémsajttal még krémesebbé tehetjük az állagát, ez ízlés dolga.
Mártás
2 fehérrépa, sáfrány, olaj, só, cukor
A fehérrépát megtisztítjuk és kevés olajon puhára pároljuk. Melegen turmixoljuk a főzőlével együtt, és ekkor hozzákeverjük a sáfrányt. Óvatosan bánjunk a fűszerrel, mert intenzív az íze. Sóval és kevés cukorral lehet ízesíteni.
A tálaláshoz
A rizottóra kerülnek a bő olajban kisütött hurkagolyók, valamint az olívaolajon roppanósra pirított pack choi hajtások.
FOTÓ: KAUNITZ TAMÁS RECEPT: SÁRKÖZI ÁKOS
Az Otthon egy kreatív, színes, változatos lakberendezési magazin.
Sőt, több is ennél: stílusteremtő, trenddiktáló, ízlésformáló olvasmány.
otthon.hu © 2024 – minden jog fenntartva
Stílusos otthonok Sztárlakások Kislakás Inspiráló helyiségek Étkezők és konyhák Fürdő Hálószoba Gyerekszoba Kert, növény Nappali Dekor Világítás Tárolás Bútorok Inspiráció Karácsony Megoldjuk Praktikus ötletek Háztartás Átalakítás Receptek Utazás Hírek RSS feliratkozás Játékszabályzat